ComputerComputer
Door 25 februari 2021 Lees verder →

Sony lanceert FX3 Cinema Line-camera

Nieuw van Sony is de FX3 Cinema Line-camera. Dit model biedt het beste van Sony’s digitale cinematechnologie met de geavanceerde functies van Alpha-camera’s. Als nieuwste toevoeging aan de Cinema Line van Sony garandeert de FX3 filmische expressie, professionele bedienbaarheid en betrouwbaarheid in één compact en lichtgewicht apparaat.

De Sony FX3 voorziet in de behoeften van jonge makers die nieuwe manieren zoeken om hun creatieve visie te uiten. Dit model biedt uitstekende focusprestaties, optische beeldstabilisatie, prima opnamenprestaties uit de hand en een optimale warmteafvoer voor lange 4K 60p beeldopnamen. De FX3 garandeert hoogwaardige beeldkwaliteit onder alle omstandigheden en is eenvoudig door één persoon te bedienen. Dit alles is gebundeld in een compacte en lichte behuizing die prestaties en mobiliteit biedt om te voorzien in een groeiende behoefte om zeer hoogwaardige content vast te leggen. De FX3 beschikt over Sony’s meest geavanceerde beeldsensortechnologie voor hoge verwerkingssnelheden en een fantastische beeldkwaliteit. De full-frame CMOS Exmor R-back-illuminated sensor biedt (naar schatting) 10,2 effectieve megapixels voor filmopnamen en 12,1 effectieve megapixels voor foto’s. Dit garandeert samen met de BIONZ XR-beeldverwerkingsprocessor een hoge gevoeligheid en weinig ruis in het gevoeligheidsbereik van de camera. Het standaard ISO-bereik van de camera is 80 tot 102.400 (uitbreidbaar tot 409.600 bij het opnemen van film), en het dynamische bereik is een indrukwekkende 15+ stops. Filmmakers creëren eenvoudig een filmische sfeer zonder postproductie met S-Cinetone. Deze beeldprofielen zijn gelijk aan die van de FX6- en FX9-Cinema Line-camera’s en spelen in op de toenemende behoefte aan expressievere diepte. De FX3 kan 4K opnamen tot 120 beelden per seconde vastleggen. Buitengewoon vloeiende 5x slowmotion-opnamen bij QFHD-resolutie (3840×2160) met autofocus bieden nieuwe expressieve mogelijkheden. Gebaseerd op het VENICE-kleurpallet van de beroemde Sony VENICE-camera garandeert S-Cinetone natuurlijke middentonen, plus zachte kleuren en prachtige highlights die essentieel zijn voor filmische expressie.

De Sony FX3 Cinema Lime-camera is vanaf maart beschikbaar in de Benelux voor € 4700,-.

Kijk voor meer informatie op www.sony.nl.

Geplaatst in: Nieuws