ComputerComputer
Door 9 februari 2021 Lees verder →

Kingston Workflow Station

Kingston heeft onlangs een Workflow Station met bijhorende Readers gelanceerd. Dit Workflow Station biedt gebruikers de mogelijkheid om een omgeving te creëren waarbij mediabestanden, zoals video’s, foto’s en audio, van meerdere bronnen tegelijkertijd naar een computer of workstation kunnen worden overgezet. Wij namen de proef op de som.

Het Workflow Station van Kingston bestaat uit een docking station (Dock) met vier Hub-poorten en een USB 3.2 (gen2) miniHub. In de doos vinden we verder een netvoeding (met vier landconverters), een USB-C aansluitkabel en een Quick Start Guide. Het docking station is compatibel met Windows 8 en hoger en MacOS 10.10.x en hoger. Het apparaat is circa 16x7x5,5 cm groot en weegt 292 gram. Het is uitgevoerd in zilver en zwart kunststof, wat het lichte gewicht mede verklaard. De bovenkant loopt iets schuin af en twee rubberen voetjes zorgen ervoor dat het apparaat op zijn plek blijft staan. Als we het Workflow Station op onze Windows 10 computer aansluiten, dan gebeurt er niets. Steken we de bij het Workflow Station meegeleverde miniHub Reader in een van de vier Hub-poorten en steken we een SD-kaartlezer met SD-geheugenkaartje in de USB-poort van de miniHub, dan verschijnt de inhoud van de geheugenkaart meteen op het scherm. Het Workflow Station wordt dus automatisch door Windows 10 herkend en werkte meteen, prima. De meegeleverde miniHub is eveneens van kunststof gemaakt, ongeveer 6×1,7x5cm groot en weegt slechts 30 gram. Naast een USB-A poort heeft de miniHub Reader ook een USB-C poort. Naast elke poort zit een klein blauw LED-lampje dat oplicht als de desbetreffende poort wordt gebruikt.

Readers

Naast de meegeleverde miniHub Reader heeft Kingston ook nog twee andere Readers op de markt gebracht, te weten een Workflow SD Reader en een Workflow microSD Reader. De SD Reader is een USB 3.2 Gen1 SDHC/SDXC UHS-I/II reader met twee slots. Deze Reader is circa 6×1,7x5cm groot, weegt 31 gram en wordt geleverd inclusief USB-C kabel zodat men deze kaartlezer ook onderweg kan gebruiken. Ook op deze Reader zijn de slots voorzien van een blauw LED-lampje dat brandt als het slot in gebruik is. Wordt een geheugenkaart gelezen dan zal dit blauwe lampje flikkeren. De microSD Reader heeft eveneens twee slots, weegt 29 gram en is eveneens circa 6×1,7x5cm groot. Ook deze Reader wordt geleverd inclusief USB-C kabel voor gebruik elders. Of het nu gaat om een 4K/8K multi-cam shoot met draagbare audiorecorders of een B-Roll shoot gemaakt met drones en GoPro’s: met het Workflow Station Dock in combinatie met de USB miniHub, SD en/of microSD-kaartlezers kan men tegelijkertijd op een computer of workstation beeldmateriaal van verschillende bronnen overzetten. De losse Workflow Readers kunnen ook afzonderlijk worden gebruikt door deze aan te sluiten op een laptop via de meegeleverde USB-C-kabel. Kortom, Kingston heeft met het Workflow Station en de bijhorende Readers een bijzonder flexibel workflow systeem op de markt gebracht.

Conclusie

www.pixelmania.nlHet Kingston Workflow Station blinkt uit in gebruiksgemak: op slechts een USB-C poort kan men naar eigen inzicht maximaal acht slots in gebruik nemen voor het overzetten van mediabestanden. En de apart verkrijgbare SD- en microSD Readers kunnen onderweg dankzij het meegeleverde USB-C kabeltje ook dienst doen als kaartlezer. Kortom, het Workflow Station concept is een bijzonder flexibel en praktisch systeem. Daarnaast is het ook betaalbaar, want het Workflow Station met miniHub Reader heeft een adviesprijs van € 159,- en de losse Readers kosten € 44,99 per stuk. Op basis van het prima gebruiksgemak kennen wij het Workflow Station van Kingston een Pixelmania Award toe in de categorie Opslag. Warm aanbevolen!

Kijk voor meer informatie op www.kingston.com.

Geplaatst in: Opslag, Pixelmania Award