ComputerComputer
Door 18 januari 2021 Lees verder →

Focus op fotografie: Portretfotografie

In de reeks Focus op fotografie is bij uitgeverij Van Duuren Media een nieuw deel verschenen met als onderwerp portretfotografie. In het boek Focus op fotografie: Portretfotografie (ISBN 9789463561938) behandelt portret- en reportagefotograaf Ferry Knijn alle aspecten van het maken van geslaagde portretfoto’s.

Portretfotografie is misschien wel een van de meest populaire vormen van fotografie. En bijna iedereen begint op dezelfde manier: in de thuisstudio of op locatie, met minimale middelen. In dit boek vind je alle informatie die je nodig hebt om met minimale middelen, maar maximale kennis het meeste uit je thuis- of eerste studio te halen. Maar ook als je op locatie fotografeert is dit boek een bron van waardevolle en praktische informatie. Het 208 pagina’s dikke boek telt 11 hoofdstukken, genaamd Introductie, Apparatuur, Vijf variabelen bij flitsen, Lichtposities, Je camera instellen, Werken met natuurlijk licht, Flitsende portretten, Poseren, Casestudies, Nabewerking en Laatste tips. Aan de orde komen het juiste gebruik van camera en lichtapparatuur, de technische elementen, lichtrecepten, poseren en nabewerking. Het boek is gelardeerd met veel voorbeelden van portretfoto’s en afbeeldingen van lichtopstellingen. In het hoofdstuk Casestudies wordt aandacht besteed aan het werk van tien bekende en minder bekende portretfotografen. De auteur legt alle technische aspecten op een no-nonsense en begrijpelijke manier uit en verspreid door het boeken vinden we ook (blauwe) kaders met praktische tips, achtergrondinformatie of leuke feitjes. Het boek kost € 34,99 en is onder andere te koop bij Bol.com. Aanbevolen!

Geplaatst in: Boeken