ComputerComputer
Door 11 december 2020 Lees verder →

Olympus kondigt M.Zuiko Digital ED 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO aan

Nieuw van Olympus is de M.Zuiko Digital ED 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO, een hoogwaardige, super telezoom-lens die uitgerust is met een ingebouwde 1.25x teleconverter en een bereik van maar liefst 300-1000 mm (kleinbeeld-equivalent) kent. In combinatie met de optionele M.Zuiko Digital 2x Teleconverter MC-20 is maar liefst een ongekende brandpuntsafstand van 2000mm mogelijk. Ideaal voor enthousiaste wildlife-, natuur- en buitensportfotografen!

De lens vindt zijn basis in de Micro Four Thirds Systeem-standaard en beschikt over de alom geprezen 5-assige Sync IS beeldstabilisatie. Daarmee levert het ‘s werelds beste beeldstabilisatie met maar liefst tot 8 stops compensatie, perfect voor opnames vanuit de hand. Om E-M1X-gebruikers optimaal te laten profiteren van de mogelijkheden van zowel deze nieuwe super telezoom-lens als ook de bestaande M.Zuiko-lenzen, komt er nieuwe firmware beschikbaar. Hiermee wordt vogeldetectie toegevoegd aan de functie van het automatisch herkennen en kunnen volgen van specifieke onderwerpen, voorzien van deep learning-technologie met artificiële intelligentie (Ai) als basis. In deze nieuwe functie legt de camera de prioriteit op het detecteren van het oog van een vogel om hier vervolgens op scherp te stellen en te blijven volgen, zodat de fotograaf zich alleen nog maar bezig hoeft te houden met de perfecte compositie en het kiezen van het juiste moment. De nieuwe firmware beschikt tevens over een aantal functionele verbeteringen, zoals ondersteuning voor RAW Data Video Output voor professionele videobewerking. De firmware is beschikbaar vanaf 3 december 2020. De Olympus M.Zuiko Digital ED 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO is beschikbaar vanaf eind januari voor een adviesprijs van € 6.999,-.

Kijk voor meer informatie op www.olympus.nl.

Geplaatst in: Nieuws