ComputerComputer
Door 15 december 2020 Lees verder →

Focus op Fotografie: Straatfotografie

Hoe mooi zou het zijn als je alledaagse taferelen op straat kunt omzetten naar pakkende beelden. Bij uitgeverij Van Duuren Media is in de serie Focus op fotografie nu een boek verschenen dat je daarbij kan helpen. In Focus op fotografie: Straatfotografie (ISBN 9789463561921) gaan auteurs Huub Keulers en Marcel van der Looij uitgebreid in op alle facetten van de straatfotografie.

Het 206 pagina’s dikke boek telt zeven hoofdstukken. In het eerste hoofdstuk Straatfotografie nader bekeken wordt uitgebreid ingegaan op het fenomeen straatfotografie, de kenmerken van een goede straatfoto, de compositie en het ontwikkelen van een eigen stijl. Het tweede hoofdstuk Apparatuur, technieken en strategieën behandelt de vraag welke apparatuur je nodig hebt, hoe je het juiste moment vastlegt, welke technieken er zijn en de keuze voor kleur of zwart-wit. In het derde hoofdstuk Beste plekken voor straatfotografie draait het om de beste plekken vinden voor straatfotografie en in het vierde hoofdstuk AVG, privacy en ethiek staan privacy en ethiek centraal. Om het vijfde hoofdstuk Nabewerking wordt uitgebreid ingegaan op het gebruik van de juiste software. Ook zaken als het omzetten van een foto naar zwart-wit, ruis verminderen, verscherpen, korrel toevoegen, afdrukken, en foto’s geschikt maken voor online gebruik komen aan bod. Het samenstellen van een portfolio of serie wordt besproken in het zesde hoofdstuk Voor de gevorderde straatfotograaf en het laatste hoofdstuk Inspirerende straatfoto’s telt een groot aantal straatfoto’s ter inspiratie. Heit boek is geschreven op een manier die voelt alsof de auteurs naast je zitten en met je in gesprek zijn. Hun werkwijze, tips en trucs zijn gebaseerd op jarenlange ervaring in de straatfotografie. Ze proberen het vooral niet te technisch te maken, want techniek is maar een heel klein onderdeel van straatfotografie. Het is belangrijk dat je situaties op straat ‘aanvoelt’ en er plezier in krijgt, maar vooral dat je merkt dat je betere foto’s gaat maken. Het boek is doorspekt met direct toepasbare tips en kan zowel de beginnende als de gevorderde straatfotograaf aanzetten om zijn of haar straatfoto’s naar een hoger niveau te tillen. Het kost € 34,99 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com. Aanbevolen!

Geplaatst in: Boeken