ComputerComputer
Door 10 november 2020 Lees verder →

Panasonic lanceert Lumix S 85mm F1.8 objectief

Nieuw van Panasonic is de Lumix S 85mm F1.8, een middelgrote telelens met een vast brandpuntsafstand en een groot diafragma. Dit obkectief voorziet portretfoto’s van een prachtig bokeh-effect. Op basis van het L-Mount-systeem voor de full-frame spiegelloze systeemcamera’s uit de Lumix S-serie zal Panasonic zoals eerder aangekondigd vier lenzen met een groot diafragma van F1.8 introduceren.

Deze Lumix S 85mm F1.8 is de eerste van de vier. De vier F1.8-lenzen zijn even groot en de positie van de bedieningselementen is gelijk wat heel praktisch is in het gebruik. Als de camera bijvoorbeeld op een gimbal is geplaatst, kunnen lenzen snel worden gewisseld met minimale aanpassingen. De diameter van de lenzen is gelijk, zodat dezelfde filters kunnen worden gebruikt. Door zijn compacte formaat en lichte gewicht is de Lumix S 85mm F1.8 gemakkelijk mee te nemen en ook geschikt voor snapshots. De Lumix S 85mm F1.8 is een compacte, lichte middelgrote telefotolens De lenseenheid bestaat uit 9 lenzen in 8 groepen en het gebruik van 2 ED (Extra-low Dispersion) lenzen onderdrukt zowel axiale chromatische aberratie als chromatische aberratie door vergroting. Lenzen uit de Panasonic S-serie maken zelfs de mooie effecten van bokeh mogelijk en de Lumix S 85mm F1.8 biedt een vloeiend onscherpteverloop van het scherpstelpunt naar het omringende deel van het beeld en creëert een vloeiend, rond bokeh van puntlichtbronnen zonder vignettering. De Lumix S 85mm F1.8 presteert ook uitstekend bij het vastleggen van videobeelden door een mechanisme dat zorgt voor onderdrukking van focus breathing (een groot probleem bij alle verwisselbare lenzen die specifiek voor het maken van foto’s werden ontworpen). Door zijn compacte formaat en gewicht van maar circa 355 gram is de Lumix S 85mm F1.8 gemakkelijk mee te nemen. Het robuuste stof- en spatwaterbestendige ontwerp is bestand tegen zware omstandigheden, zelfs tegen temperaturen tot 10 graden onder nul. De lens kan dus in veel situaties worden gebruikt. De filterdiameter is 67 mm en 9 bladen vormen een ronde diafragmaopening. De Panasonic Lumix S 85mm F1.8 heeft een adviesprijs van € 649,-.

Kijk voor meer informatie op www.panasonic.nl.

Geplaatst in: Nieuws