ComputerComputer
Door 9 oktober 2020 Lees verder →

Zo werkt Affinity Photo

Bij uitgeverij Van Duuren Media is een nieuw boek over Affinity Photo verschenen. In Zo werkt Affinity Photo voor MacOS & Windows (ISBN 9789463561341) gaat auteur Bob Timroff uitgebreid in op de werking van Affinity Photo. Dit betaalbare alternatief voor Photoshop is de laatste jaren uitgegroeid tot een volwaardig beeldbewerkingsprogramma.

Met Affinity Photo kun je niet alleen foto’s bewerken, maar ook compleet nieuwe ontwerpen maken en dat allemaal met vertrouwde gereedschappen in een herkenbare gebruikersomgeving. Affinity Photo kent lagen, effecten en tal van andere geavanceerde zaken die in dit 256 pagina’s dikke boek haarfijn uit de doeken worden gedaan. Auteur Bob Timroff bespreekt in 12 hoofdstukken alle ins & outs van dit programma. Aan bod komen zaken als de persona’s van Affinity Photo, voorkeuren en instellingen, kleurmanagement, kennismaken met de gebruikersomgeving, geavanceerde bewerkingen met Liquify, RAW-bestanden bewerken, kleurcorrecties, werken met lagen en filters, tekengereedschappen gebruiken, en maskers en selecties gebruiken. In het laatste hoofdstuk Doe meer met Affinity Photo komt een aantal specifieke zaken aan bod, zoals de snapshotfunctie, geometrische vormen gebruiken, ruis verwijderen met Stack, werken met macro’s, kleuren wijzigen, retoucheren, 360 graden beelden bewerken enzovoort. Een uitgebreide index completeert het boek. Het helder geschreven boek is rijkelijk geïllustreerd met screendumps. Het boek kost € 24,99 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Geplaatst in: Boeken