ComputerComputer
Door 10 augustus 2020 Lees verder →

Surprising Europe

Gedreven door nieuwsgierigheid naar het onbekende legde de Nederlandse reis- en landschapsfotograaf Sabine de Milliano in tien jaar tijd 100.000 kilometer af op zoek naar al het moois dat Europa te bieden heeft. Met als resultaat een dik fotoboek, genaamd Surprising Europe (SBN 9789089898227).

Sabine de Milliano is een ondernemer die vanuit haar bedrijven 52impact en Knalblauw werkt aan nieuwe toepassingen van satellietbeelden en andere geografische data. Haar technische kennis van beeldbewerking en liefde voor fotografie hebben zich sinds 2005 parallel aan elkaar ontwikkeld. Sabine gebruikt deze mix van techniek en creativiteit om in elke situatie de ziel van een plek zo goed mogelijk vast te leggen. Tijdens haar avontuurlijke roadtrips door alle landen van Europa ontdekte ze verborgen parels, bewonderde ze beroemde plekken en bezocht ze afgelegen gebieden aan de grenzen van ons continent.

Van het tamelijk onbekende Podgorica in Montenegro en het nationaal park Soomaa in Estland tot de Ta’ Cenc-kliffen in Malta: dit boek bevat de mooiste, meest inspirerende en verrassende foto’s die Sabine onderweg maakte en laat ook de enorme diversiteit van Europa zien. Na het voorwoord en een korte introductie telt het 256 pagina’s dikke boek 8 hoofdstukken, genaamd The Empty North, Crossing the Carpathians, To the Far East, From Summit to Sea, South and Sideways, Exploring the Southwest, Around the Britsh Isles en Wild Winterscapes.

Elk hoofdstuk opent met een korte toelichting gevolgd door een keur aan foto’s. Elke foto is voorzien van een kort bijschrift met titel, locatiegegevens, een korte toelichting en vermelding van de maand en het jaar van opname. Wat opvalt, is dat het boek vooral veel vergezichten telt met een accent op ruige natuurgebieden. Zijn we verrast zoals de titel beloofd? Nee, maar het boek laat wel zien hoe mooi en gevarieerd het natuurlijke landschap van ons continent is. Het fotoboek kost 34,99 en is onder andere te koop bij Bol.com. Aanbevolen!

 

Geplaatst in: Boeken