ComputerComputer
Door 3 augustus 2020 Lees verder →

Skylum heeft Luminar 4.3 update vrijgegeven

Softwarefabrikant Skylum heeft met Luminar 4.3 een update vrijgegeven voor Luminar 4 gebruikers. De update biedt onder andere een nieuw zoekgereedschap, 500px integratie voor het delen van beelden, een Instant Looks voorvertoning en een verbeterde AI Uitgebreide Lucht, waarmee gebruikers vrij eenvoudig objecten in een lucht kunnen plaatsen. De update is gratis voor bestaande Luminar 4 gebruikers.

Luminar 4.3 is voorzien van een nieuw zoekgereedschap. Met deze nieuwe Search tool kunnen fotografen gemakkelijk foto’s vinden in hun bibliotheek. Search laat fotografen toe hun foto’s te vinden op naam, map, datum of extensie, waardoor foto’s snel kunnen worden beheerd. Verbeterd en uitgebreid is het gereedschap AI Uitgebreide Lucht (AI Augmented Sky). Met dit gereedschap kan men vrij eenvoudig een object in de lucht plaatsen. Standaard worden ruim 30 objecten, waaronder vogels, vliegtuigen, wolken, vuurwerk, manen, planeten, bergen en dergelijke, meegeleverd, maar via de optie Aangepaste afbeelding laden kan men elk willekeurig object laden en gebruiken. Toegevoegd is een ruimtevaart object. Men kan het object via de optie Object plaatsen op elke willekeurige plek in de lucht positioneren en vervolgens via de opties Hoeveelheid, Warmte, Herbelichting, Maskerverfijning en Onscherpte verder naar wens aanpassen. Ook kan men via de optie Bewerk Masker het door het programma automatisch gegenereerde masker eventueel aanpassen. Kortom, er zijn voldoende mogelijkheden om het geplaatste object geheel naar wens aan te passen.

Instant looks

Looks is een krachtig onderdeel van het Luminar systeem, maar als gebruikers meer pakketten toevoegen en hun eigen Looks creëren, dan kan er gekoppeld aan de hoeveelheid gegevens binnen RAW-bestanden er een kleine vertraging ontstaan bij het doorlopen van elke Look. Luminar 4.3 lost dit probleem op door fotografen de mogelijkheid te geven direct een voorvertoning te krijgen van hun Looks, gewoon door er met je muis overheen te gaan. Hierdoor kan men gemakkelijker door de aanwezige looks bladeren en sneller beslissen of men de geselecteerde look wil toepassen. Crop & Rotate hebben ook een update gekregen, door te verhuizen naar rechts onder Lens & Geometry. Fotografen kunnen de tool openen en gemakkelijker en sneller dan ooit bijsnijden. Gebruikers kunnen nu vanuit Luminar 4.3 direct hun foto’s delen op het 500xp fotoplatform. Luminar 4.3 biedt verder diverse prestatieverbeteringen. Bestaande gebruikers kunnen de update installeren via Help > Controleer op updates. Lees hier onze uitgebreide review van Luminar 4!

Kijk voor meer informatie op www.skylum.com.

Geplaatst in: Nieuws