Computer algemeen
Door 28 augustus 2020 Lees verder →

Firmware update voor Canon EOS R5

Canon heeft firmwareversie 1.1.0 vrijgegeven voor de Canon EOS R5. Deze firmware-update verbetert de temperatuurdetectie en de controle van de video-opnameduur In video-opnamemodi. De firmware-update schakelt ook niet langer de oververhittingsregeling uit bij gebruik van een extern beeldscherm of externe recorder. Ook de nauwkeurigheid van de weergave van de resterende opnameduur van een film is verbeterd voor die situaties waarin de camera vaak wordt in- en uitgeschakeld tussen het opnemen van opeenvolgende, korte scènes.

De Canon EOS R5 is een hybride camera die met name is bedoeld voor professionele fotografen en hybride filmmakers of als aanvullende camera op de Cinema EOS-modellen. De EOS R5 biedt een evenwicht tussen fotofunctionaliteit en geavanceerde videomogelijkheden. Om de weersbestendigheid en de duurzaamheid van de 5-serie te behouden, werd gekozen voor een passief warmtemanagementsysteem in plaats van een in-camera-ventilator. Omdat warmte wordt gegenereerd tijdens zowel stand-by als video-opnamen, heeft Canon opnamelimieten ingevoerd voor instellingen die de hoogste hoeveelheid aan gegevensverwerking vereisen. Deze limieten zijn gebaseerd op een aantal factoren, waaronder de interne en externe temperatuur van de camera en het gebruik en de instellingen ervan. Parallel aan de firmwareversie 1.1.0 voor de EOS R5 heeft Canon gewerkt aan toekomstige updates voor de EOS-1D X Mark III en EOS R5. Op basis van feedback op deze modellen is Canon van plan de volgende videoregistratiefuncties toe te voegen via een reeks aan toekomstige firmware-updates, te weten Canon Log 3 optie, lagere bitrate-optie voor video-opnamen in 5,5K RAW en lagere bitrate-optie voor video-opnamen in alle IPB-modi (EOS-1D X Mark III) en Canon Log 3 optie, lagere bitrate-optie voor video-opnamen in 8K RAW, lagere bitrate-optie voor video-opnamen in alle IPB-modi en uitbreiding met 119,88 fps optie voor Full HD (1080p) videoregistratie (EOS R5). Deze updates zullen in de toekomst gratis beschikbaar zijn via de support-webpagina van Canon. De firmware-updates voor de EOS R6 zijn op dit moment in ontwikkeling, inclusief de oplossingen die in de EOS R5 versie 1.1.0 firmware aanwezig zijn.

Kijk voor meer informatie op www.canon.nl.

Geplaatst in: Nieuws