ComputerComputer
Door 25 augustus 2020 Lees verder →

Beeldruis verwijderen

Opnamen gemaakt met hogere ISO-waarden vertonen vaak veel ruis, maar geen nood in (bijna) elk beeldbewerkingsprogramma zit wel een optie om daar wat aan te kunnen doen. Ook in het populaire Adobe Photoshop Elements 2020 kun je daar wat aan doen.

Open het te bewerken beeld in het bewerkingsvenster van Photoshop Elements 2020 en kies Filter >> Ruis >> Ruis reduceren. In het venster Ruis reduceren zie je vervolgens een deel van je foto op 100%. Gebruik eventueel de kleine plusknop (+) onder het voorbeeldvenster om nog verder in te zoomen zodat je de ruis nog beter ziet. Zoek door te schuiven met de muis een deel van de opname waar de ruis het duidelijkst zichtbaar is.

Gebruik nu de schuifbalk Sterkte om de ruis te verwijderen. Een waarde van 6 is meestal voldoende. Laat Details behouden op 60% staan en Kleurruis reduceren op 45%. Klik tot slot op OK. Bekijk het resultaat. Niet tevreden, probeer dan iets lagere of hogere instellingen.

Geplaatst in: Nieuws