ComputerComputer
Door 30 juli 2020 Lees verder →

Sony kondigt A7S III aan

Sony heeft de komst van de lang verwachte Alpha 7S III aangekondigd. Dit nieuwe model is uitgerust met een volledig nieuwe full-frame back-illuminated beeldsensor van 12,1-megapixel en ultrahoge gevoeligheid. Deze sensor heeft een breed dynamisch bereik van 15 en meer stops. De camera beschikt over indrukwekkende video-opnamefuncties, waaronder 4K 120p en 10-bit 4:2:2 kleurendiepte.

De Sony A7S III heeft een nieuw mechanisme om oververhitting te beperken en maakt relay-opnamen met twee mediaslots mogelijk. Dit biedt ruim een uur aan 4K 60p filmopnamen op een enkele batterij. De camera heeft tevens een compleet vernieuwd autofocussysteem, een interface met touch-bediening en side-flip LCD-scherm. De A7S III is het ultieme creatieve instrument voor videoprofessionals, hybride fotografen en filmproducenten. De camera architectuur van de A7S III heeft tevens een geheel nieuw design gekregen om de bijzondere opnameprestaties bij foto en video mogelijk te maken. De nieuwe back-illuminated full-frame 35 mm Exmor R CMOS-beeldsensor heeft een effectieve resolutie van 12,1-megapixel en een aantal geavanceerde technieken om licht op te vangen. Dit garandeert een hoge gevoeligheid (en weinig ruis) zodat ook met weinig licht en zonder complexe belichtingsopstellingen opnamen gemaakt kunnen worden.

Naast de verbeterde beeldkwaliteit heeft deze nieuwe beeldsensor een fasedetectie-autofocussysteem wat een primeur is voor een S-serie camera. Tevens beschikt de A7S III over een nieuwe BIONZ XR-beeldverwerkingsprocessor. Deze biedt tot acht keer meer processorkracht, minimaliseert de verwerkingstijd zorgt ervoor dat het rolling shutter effect met een factor drie wordt beperkt. De camera is uitgerust met ’s werelds grootste en helderste elektronische 0.64-inch OLED-viewfinder met 9,44 miljoen dots. Ook is het de allereerste camera ooit met twee CFexpress type A-mediaslots voor een extreem snelle gegevensoverdracht in een compact formaat.

De nieuwe Sony A7S III full-frame camera is vanaf september beschikbaar en gaat € 4200,- kosten.

Kijk voor meer informatie op www.sony.nl.

Geplaatst in: Nieuws