ComputerComputer
Door 7 juli 2020 Lees verder →

I See Faces

Pareidolie of pareidolia is een vorm van illusie waarbij iemand een zodanige interpretatie van een waarneming heeft, dat hij hierin herkenbare dingen meent waar te nemen. Gezichten spannen daarbij de kroon en die staan dan ook centraal in I See Faces (ISBN 9789401467247) dat onlangs bij uitgeverij Lannoo verscheen.

Het 192 pagina’s tellende fotoboekje is samengesteld door Irene Schampaert en staat boordevol beelden van hilarische figuurtjes die niet meer zijn dan gebouwen, stopcontacten of verschrompelde vruchten. Het kleine formaat (16×12 cm) van het boekje doet de kleurenfoto’s van allerhande objecten en vormen waarin je gezichten kunt herkennen echter niet altijd recht.

Verder ontbreekt iedere vorm van toelichting over de achtergrond van de beelden. Desondanks is het boek zo grappig dat je blijft kijken en zoeken naar de lachende, huilende, roepende gezichten. Een leuk cadeautje voor wie eens iets anders wil. Het fotoboekje kost € 14,99 en is onder andere te koop bij Bol.com.

Geplaatst in: Boeken