ComputerComputer
Door 26 mei 2020 Lees verder →

Sony Animal Eye AF-technologie

De meest recente camera’s van Sony beschikken over een bijzondere functie, genaamd Animal Eye Auto Focus. Hiermee kan de gebruiker haarscherpe foto’s van zijn of haar huisdier maken. De camera stelt met deze functie geactiveerd namelijk volledig automatisch scherp op het oog van het dier waardoor de foto altijd scherp is.

De Sony Animal Eye AF-technologie is beschikbaar voor Sony-modellen A7 III, A7R III, A7R IV, A9, A9 II, A6100, A6400 en A6600 en stelt de gebruiker in staat haarscherpe foto’s van zijn huisdier te maken. De geavanceerde, op AI gebaseerde objectherkenning, die gebruikt wordt in Sony’s Real-time Eye AF-functie, is aangevuld met een nieuw algoritme, dat naast mensen nu ook dieren ondersteunt. Dit maakt het mogelijk om snel en accuraat automatisch de ogen van diverse dieren te detecteren en volgen. Animal Eye AF heeft een eigen speciale menu-instelling. Kies simpelweg ‘Dier’ in de menu-instelling voor Objectherkenning. Daarna is de oogherkenning voor het dier te activeren door simpelweg de ontspanknop halverwege in te drukken of door op een toegewezen eigen toets te drukken. Sony heeft samengewerkt met Instagram-beroemdheden Dolly Pawton (@dolly_pawton, zie foto hierboven) en Dante Duke (@danteduke_thecat) om tot de perfecte handleiding te komen voor het maken van honden en katten foto’s. Dit heeft geresulteerd in de volgende tips:

Achtergrond

Instagram is de plek geworden om dierenfoto’s te delen. Instagram is een visueel sociaal platform. Het is daarom belangrijk om een plaatje te creëren wat in het oog springt en waardoor men stopt met scrollen. Achtergrond, decor, goede verlichting en een perfecte scherpstelling zijn essentieel om de persoonlijkheid van het huisdier weer te geven en boeiende beelden te creëren.

Outfits

Creëer een opvallende look waarmee het dier zich kan onderscheiden. Of dat nu uitbundige kleding, stijlvolle accessoires of een thema voor de feestdagen betreft (pompoen- en kerstmutsen in de aanslag). Maar als dat niet bij het huisdier past, laat hem gewoon zichzelf blijven. Uiteindelijk gaat het om authenticiteit.

Persoonlijkheid

Honden en hebben allemaal een eigen karakter, dus benadruk wat ze zo bijzonder maakt en vertel hun verhaal.

Consequent

Probeer de toon van zowel de beelden als de bijschriften gelijk te houden. Dit zorgt voor een sterke identiteit die duidelijk herkenbaar is. Wees ook consequent in de frequentie van de posts en voorzie fans regelmatig van updates om de aandacht vast te houden.

Pose

Kies de invalshoeken die het beste de persoonlijkheid en bijzondere fysieke eigenschappen van het huisdier weergeven. Hoe meer de fotograaf met het huisdier aan de slag gaat, hoe beter de ultieme look in beeld komt. Gebruik snoepjes om het dier in de goede richting te bewegen.

Bijschrift

Bijschriften kunnen er verder aan bijdragen dat het karakter en verhaal van je huisdier tot leven komen, waardoor je zijn volgers een kijkje in zijn gedachten geeft. Een gevatte, grappige of sarcastische toon werkt goed, afhankelijk van zijn aard. Verwerk trending hashtags in je posts om te zorgen dat hij de aandacht krijgen die hij verdient.

Apparatuur

Gebruik de beste apparatuur om scherpe beelden vast te leggen die het karakter en uiterlijk van het huisdier volledig weergeven. De Animal Eye AF-functie op Sony-camera’s helpt bij het maken van de ultieme foto’s van ieder huisdier. Het benadrukt de fijnere details en de beelden worden tot leven gebracht.

Kijk voor meer informatie op www.sony.nl.

Geplaatst in: Fototips