ComputerComputer
Door 29 mei 2020 Lees verder →

Panasonic lanceert LUMIX S 20-60mm F3.5-5.6 zoomobjectief

Nieuw van Panasonic is de LUMIX S 20-60mm F3.5-5.6 (S-R2060), een nieuwe verwisselbare standaard zoomlens op basis van het L-Mount-systeem voor de full-frame spiegelloze Panasonic lanceert LUMIX S 20-60mm systeemcamera’s uit de LUMIX S-serie. De nieuwe LUMIX S 20-60mm F3.5-5.6 is een compacte en lichte standaard zoomlens met een brandpuntbereik variërend van 20 mm ultragroothoek tot 60 mm standaard.

Dit maakt de lens zeer veelzijdig en geschikt voor het maken van zowel landschapsfoto’s als momentopnames. De brede kijkhoek maakt de lens uitermate geschikt om opnames te maken waar de ruimte beperkt is. De verbluffende scherpstelafstand van 0,15 m voor close-ups (maximale vergroting van 0,43x) is heel geschikt voor tabletop-fotografie. De nieuwe LUMIX S 20-60mm F3.5-5.6 legt ook vloeiende videobeelden van hoge kwaliteit vast door een mechanisme dat zorgt voor onderdrukking van focus breathing (een groot probleem bij alle verwisselbare lenzen die specifiek voor het maken van foto’s werden ontworpen). De lenseenheid bestaat uit 11 lenzen in 9 groepen en het gebruik van 2 asferische lenzen en 3 ED (Extra-low Dispersion) lenzen onderdrukt zowel axiale chromatische aberratie als chromatische aberratie door vergroting. De asferische lenzen corrigeren ook voor astigmatisme, wat uiterst heldere beelden oplevert.

Daarnaast zorgt een UHR (Ultra-High Refractive Index) lens voor een uniforme beeldkwaliteit van het midden tot de randen van het beeld, terwijl het bijdraagt aan extra compacte lenseenheid. De LUMIX S 20-60mm F3.5-5.6 is door zijn compacte formaat en gewicht van circa 350 gram gemakkelijk mee te nemen. Het robuuste stof- en spatwaterbestendige ontwerp is bestand tegen zware omstandigheden, zelfs tegen temperaturen tot 10 graden onder nul. De lens kan dus in veel situaties worden gebruikt. Een fluor coating op het voorste element stoot water en olie af en voorkomt dat deze stoffen zich hechten aan de lens. De filterdiameter is 67 mm en 9 diafragmabladen vormen een ronde diafragmaopening.

De Panasonic LUMIX S 20-60mm heeft een adviesprijs van € 669,-.

Kijk voor meer informatie op www.panasonic.nl.

Geplaatst in: Nieuws