ComputerComputer
Door 25 februari 2020 Lees verder →

Canon kondigt image.canon aan

Canon heeft de komst van een gratis service voor naadloze overdracht van foto’s en video’s rechtstreeks naar apparaten en webservices aangekondigd. Deze service biedt vanaf begin april 2020 bovendien gratis automatische cloudopslag vanaf Canon-camera’s. Deze connectiviteitsoplossing zal fotografen van elk niveau – van beginnende fotografen tot enthousiaste liefhebbers en professionals – helpen bij het moeiteloos vastleggen en delen van connected beeldmateriaal.

Van familiefoto’s tot een professionele workflow – image.canon plaatst het beeldmateriaal van de gebruiker, dat automatisch of handmatig vanaf een Canon-camera met Wi-Fi wordt verzonden, in een centrale hub voor het naadloos overzetten naar apparaten en webservices, waaronder Google Drive, Flickr en YouTube. De introductie van compatibiliteit met Adobe en Google staat gepland in juni 2020. Fotografen beschikken straks over de tools die ze nodig hebben in een wereld met 5G en AI: alle Canon-camera’s die vanaf 2020 op de markt verschijnen, bieden op de achtergrond de automatische overdracht naar image.canon wanneer de camera’s zijn verbonden met het internet. Voor een fail-safe back-up van opnamen is geen geheugenkaart nodig. Fotografen gaan met hun Canon-camera online en beschikken gedurende 30 dagen over gratis cloudopslag voor al hun media, inclusief RAW-opnamen en 4K-video’s. Dit is perfect voor actieve fotografen – het geeft ze ruimschoots de tijd om opnamen te downloaden naar andere apparaten en door te sturen naar hun favoriete diensten. Gebruikers beschikken over 10 GB aan langetermijnopslag voor hun belangrijkste foto’s ofwel video’s, en van alle opnamen worden kopieën in social media-formaat gemaakt en opgeslagen in een persoonlijke bibliotheek.

Gebruik

Het gebruik van image.canon is eenvoudig en intuïtief – door de speciale pc-software voor image.canon te installeren, kunnen fotografen beeldmateriaal dat is gemaakt met een Canon-camera snel en rechtstreeks vanaf deze hub downloaden. Dit proces zal worden geautomatiseerd bij Canon-camera’s met Wi-Fi die vanaf 2020 op de markt verschijnen, waardoor een nog eenvoudiger bestandsbeheer mogelijk is. Canon-gebruikers kunnen opnamen gemakkelijk sorteren en direct delen via hun favoriete social media-kanalen of e-mailcontacten. Na de lancering begin april, maakt image.canon de automatische overdracht van afbeeldingen naar gebruikersaccounts op services zoals Google Drive mogelijk. Vanaf juni 2020 breidt image.canon haar samenwerking met Google uit met de mogelijkheid van het maken van back-ups in originele kwaliteit met Google Foto’s via Google One, een lidmaatschap voor uitgebreide opslag, maar ook met een partnership met Adobe Creative Cloud (lidmaatschap). Naast de automatische overdracht van afbeeldingen en de mogelijkheid om afbeeldingen in hun originele kwaliteit te bewerken op partnerservices en toepassingen, maakt image.canon het voor gebruikers makkelijker om hun afbeeldingen op te slaan en te delen.

De image.canon hub is beschikbaar vanaf april 2020.

Kijk voor meer informatie op www.canon.nl/cameras/image-canon/.

Geplaatst in: Nieuws