ComputerComputer
Door 31 januari 2020 Lees verder →

Fujifilm X Experttips

Bij uitgeverij Van Duuren Media is in de reeks Focus op fotografie een nieuw boek verschenen voor gebruikers van Fujifilm X-camera’s. In Fujifilm X Experttips (ISBN: 9789463561112) leert auteur Rico Pfirstinger (columnist van X-Pert Corner en workshopdocent) je alles over de mogelijkheden van de camera’s uit de X-serie van Fujifilm.

Het 320 pagina’s dikke boek bestaat uit twee delen. In het eerste deel Uw Fujifilm X-systeem wordt uitgebreid in gegaan op de Fujifilm X-systeemcamera’s. Zo is er aandacht voor de X-trans beeldsensor, de verschillen met Bayer-beeldsensors, maar ook voor accu’s, firmware, geheugenkaarten, lenzen, nuttige accessoires enzovoort. In het tweede deel Uw camera uit de X-serie gebruiken staat het praktische gebruik van de Fujifilm X-camera’s centraal. Aan bod komen zaken als LCD-scherm, zoeker, op de juiste manier belichten, scherpstellen, witbalans, JPEG-parameters en RAW-conversie, flitsfotografie, aangepaste lenzen gebruiken, draadloze bediening op afstand en tethering. In totaal telt het boek 142 manieren om meer uit een Fujifilm X-systeemcamera te halen. Welke camera uit de X-serie je ook bezit — of het nu de X-T3, X-H1, X-T2, X-Pro2, X100F, X-T20, X-E3, X-E3, GFX of een andere camera uit de X-serie is — Rico komt tot de kern van de zaak. Hij biedt een overvloed aan tips en praktische informatie die niet te vinden is in gebruikershandleidingen of ergens anders. Met deze kennis maak je optimaal gebruik van uw camera uit de X-serie. Het boek is ook gelardeerd met veel foto’s ter inspiratie, alle gemaakt met de in dit boek beschreven camera’s. Al met al een prima boek voor bezitters van een Fujifilm X-systeemcamera. Het kost € 39,99 en is onder andere te koop bij Bol.com.

Geplaatst in: Boeken