ComputerComputer
Door 22 november 2019 Lees verder →

Nik Collection 2 by DxO

DxO, een van ’s werelds bekendste fabrikanten van beeldbewerkingssoftware, heeft onder de naam Nik Collection 2 by DxO een nieuwe versie van deze populaire bundel plug-ins op de markt gebracht. Deze nieuwe versie bestaat nog steeds uit dezelfde zeven plug-ins, maar is op een aantal punten uitgebreid en verbeterd. Zo kan men nu RAW-bestanden met de U point-functies bewerken, de optische correctiemogelijkheden zijn uitgebreid, is het aantal presets uitgebreid en worden HiDPI monitoren beter ondersteund.

De Nik Collection 2 biedt fotografen diverse gereedschappen om foto’s te bewerken op een manier die daarvoor onmogelijk was. De Nik Collection 2 bestaat uit zeven plug-ins voor Adobe Photoshop, Lightroom, DxO PhotoLab en Photoshop compatibele programma’s, die een krachtige set gereedschappen – variërend van een groot aantal creatieve filters tot diverse retoucheertools – omvat. Nieuw is dat nu ook DxO PhotoLab 2 wordt meegeleverd. De complete set bestaat uit:

  • Analog Efex Pro: effecten uit het analoge film tijdperk, lens- en filmsimulaties.
  • Color Efex Pro: een set filters voor kleurcorrecties, retoucheerwerk en creatieve effecten.
  • Dfine: automatische en handmatige beeldruisreductie.
  • HDR Efex Pro: gespecialiseerde toolset voor het samenstellen van HDR-beelden.
  • Sharpener Pro: beeldverscherping.
  • Silver Efex Pro: zwart-witconversie met donkere kamer-achtige gereedschappen.
  • Viveza: selectieve bewerkingsgereedschappen op het gebied van kleurcorrectie, scherpte, contrast en dergelijk zonder gebruik van gecompliceerde maskers of selecties.
  • DxO PhotoLab 2: beeldbewerkingsprogramma van DxO.

Deze vernieuwde set plug-ins bezit dezelfde functionaliteit als zijn voorganger, is compatibel met het 64-bit platform van Windows en Mac en ondersteunt de meest recente softwareversies van Adobe Photoshop, Photoshop Elements en DxO PhotoLab. Analog Efex Pro, Color Efex Pro en Silver Efex Pro zijn elk uitgebreid met 10 nieuwe presets en HDR Efex Pro telt 12 nieuwe presets. Deze 42 nieuwe presets zijn ontwikkeld door Dan Hughes, fotograaf en leraar aan het Rochester Institute of Technology. Voor meer informatie over de werking verwijzen we naar onze uitgebreide tests van de onderdelen Analog Efex Pro, Color Efex Pro, HDR Efex Pro, Silver Efex Pro en DxO PhotoLab 2.

Conclusie

www.pixelmania.nlDxO heeft de Nik Collection 2 geschikt gemaakt voor het bewerken van RAW-bestanden en daarmee naar een hoger plan gebracht. De bundel is daardoor nog beter inzetbaar in een professionele workflow. Dat is natuurlijk allemaal goed nieuws. Minder goed nieuws is dat er een hoger prijskaartje van € 149,- aan de bundel hangt. Desondanks zijn we erg te spreken over Nik Collection 2, want deze set plug-ins biedt unieke bewerkingsmogelijkheden die men elders niet kan vinden. Op basis van de uitstekende filters en de handige gebruikersinterface kennen wij Nik Collection 2 by DxO een Pixelmania Award toe. Op de website van DxO kan men een volledig werkende probeerversie downloaden. Ons advies: zeker doen!

Kijk voor meer op https://nikcollection.dxo.com.

Geplaatst in: Software