ComputerComputer
Door 8 november 2019 Lees verder →

Canon ontwikkelt een nieuw afstandsbedieningssysteem

Canon heeft de ontwikkeling aan van een nieuwe afstandsbedieningsoplossing voor fotografie aangekondigd. Dit biedt professionele fotografen de mogelijkheid om Canon-camera’s met verwisselbare lenzen op afstand te bedienen. Rekening houdend met de behoeften van deze doelgroep, is de juiste technologie ontwikkeld om camerabediening op afstand mogelijk te maken voor fotografie in journalistieke sectoren zoals sportverslaggeving.

De oplossing die op dit moment in ontwikkeling is, maakt gebruik van een centraal systeem waarbij de optische as van de camera loodrecht op de draai-as van het systeem staat en biedt een vergelijkbaar gevoel als bij traditionele fotografische opnamemethoden. Het Pan-Tilt-systeem en de Camera Remote Application stelt professionele fotografen in staat meerdere Pan-Tilt-systemen en camera’s op afstand vanaf een enkele pc te bedienen. Hierdoor kan één fotograaf meerdere camera’s bedienen, wat bijdraagt aan een efficiënte workflow tijdens opnames en vooral bij sportfotografie voordelen biedt. Deze afstandsbedieningsoplossing maakt het voor fotografen mogelijk foto’s vanuit verschillende hoeken en gezichtspunten te maken, zodat zij beelden kunnen vastleggen die met andere, traditionele opnamemethoden niet mogelijk zijn. Canon is bezig met de verdere ontwikkeling van het systeem om het geschikt te maken voor een nog breder scala aan opnamescenario’s dan alleen sportfotografie. Denk hierbij aan TV- en filmproductie en toepassingen als productfotografie. Deze ontwikkeling onderstreept Canon’s betrokkenheid bij fotografie, waardoor nieuwe vormen van imaging mogelijk worden.

Kijk voor meer informatie op www.canon.nl.

Geplaatst in: Nieuws