ComputerComputer
Door 25 oktober 2019 Lees verder →

Olympus OM-D E-M5 Mark III

Nieuw van Olympus is de OM-D E-M5 Mark III. Met deze nieuwe systeemcamera brengt Olympus zijn meest geavanceerde beeldtechnologieën samen in een bijzonder compacte en lichtgewicht body. De 20-megapixel E-M5 Mark III heeft een weerbestendige afdichting, een hoogwaardige autofocusfunctie en een krachtig beeldstabilisatiesysteem. Zelfs wanneer de camera wordt gecombineerd met een professionele M.Zuiko PRO lens, blijft het volledige camerasysteem zo compact dat je het overal mee heen kan nemen.

Het karakteristieke ontwerp van de body van de OM-D E-M5 Mark III doet denken aan dat van de oorspronkelijke OM-D. Het is verder verbeterd met duimsteunen aan de achterkant en een grotere greep voor meer houvast bij het gebruik van de camera. De nieuwe OM-D E-M5 Mark III combineert de nieuwste beeldtechnologieën in een superkleine body en benut deze pluspunten dan ook volledig. Alle onderdelen van de OM-D E-M5 Mark III zijn flink verkleind om de kleinst mogelijke body te creëren. De E-M5 Mark III is een van de compactste en lichtste camera’s in zijn klasse en kan eenvoudig worden meegenomen op reis, zelfs als je hem combineert met een standaard zoomlens. De camera herbergt een 20,4-megapixel Live MOS-beeldsensor, de supersnelle TruePic VIII-beeldprocessor die we al kennen van de OM-D E-M1 Mark II van Olympus en een compact, geïntegreerd 5-assig beeldstabilisatiesysteem. Wanneer de E-M5 Mark III wordt gecombineerd met M.Zuiko-lenzen met hoge resolutie, kan de camera beelden vastleggen met minimale ruis, zelfs bij een hoge ISO-instelling. De body van de camera is stof-, spat- en vorstbestendig, waardoor gebruikers zich kunnen concentreren op hun opnamen en zich geen zorgen hoeven te maken om de weersomstandigheden. De veelgeprezen SSWF-technologie (Super Sonic Wave Filter) voor sensorreiniging van Olympus vermindert de hoeveelheid stof en vuil die mogelijk zichtbaar is op foto’s of video’s. Dit wordt bereikt door de beeldsensorfilter 30.000 keer per seconde te laten trillen bij het inschakelen van de camera.

De Olympus OM-D E-M5 Mark III is vanaf halverwege november verkrijgbaar in zilver en zwart. De adviesprijs bedraagt € 1.199,99 voor de body. Daarnaast is de camera ook verkrijgbaar in verschillende sets, zoals in combinatie met de M.Zuiko Digital ED 12-40 F2.8 PRO-lens voor € 1.899,99 of met de M.Zuiko Digital ED 12-200 F3.5-6.3-lens voor € 1.799,99.

Kijk voor meer informatie op www.olympus.nl.

Geplaatst in: Nieuws