Computer algemeen
Door 8 oktober 2019 Lees verder →

Fotograferen in elke situatie

In de reeks Focus op fotografie is bij uitgeverij Van Duuren Media een nieuw, informatief boek verschenen over het fotograferen in de meest uiteenlopende situaties. In Fotograferen in elke situatie (ISBN 9789463561105) legt fotograaf Frank Doorhof uit hoe je mooie foto’s kunt schieten in nagenoeg elke situatie.

Bijna elke fotograaf krijgt ermee te maken: ruimte, of het gebrek daaraan. Vaak resulteert dit in improvisaties op het laatste moment en dat is jammer, want het komt de kwaliteit van het eindresultaat niet altijd ten goede. In dit 336 pagina’s dikke boek wordt het argument ‘Ik heb geen goede ruimte’ in 21 hoofdstukken steeds verder ontkracht. Onderwerpen die worden behandeld zijn: Spelen met licht, De juiste hardware kiezen, Camera’s en lenzen, Tethering, Flitsen en andere vormen van belichting, Locaties, ruimten, materialen en accessoires, Studio en bedrijfspand inrichten, en fotograferen op locatie. Daarnaast geeft Frank je tips over de zakelijke kant van fotografie. Met meer dan tien jaar ervaring in het geven van workshops modelfotografie aan zowel beginners als professionals krijgt Frank veel vragen over alles wat met de studio te maken heeft. Dit boek is dan ook een A-Z-gids voor het opbouwen van een studio/werkomgeving in welke situatie dan ook. Het boek kost € 34,99 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Geplaatst in: Boeken