ComputerComputer
Door 29 augustus 2019 Lees verder →

Abandoned Places

Bij uitgeverij Lannoo is een nieuwe druk verschenen van het veelgeprezen fotoboek Abandoned Places (ISBN 9789401461511) van Henk van Rensbergen. Ruim 20.000 exemplaren gingen er al over de toonbank van dit boek, maar toch krijgen mensen niet genoeg van de spectaculaire beelden van deze pionier van de Urbex-fotografie. En terecht, want ook deze nieuwe druk is weer een visueel hoogstandje langs verlaten stadspaleizen, overgroeide fabrieken of desolate stukken groen.

Piloot en fotograaf Henk van Rensbergen is een pionier van de Urban Exploration en trekt, terwijl zijn crew aan het zwembad uitrust, op expeditie in door de mens achtergelaten gebouwen en industriegebieden. Altijd vindt Van Rensbergen schoonheid in het verval en dit prachtige fotoboek laat ons opnieuw dwalen door tal van verlaten plekken over de hele wereld. Urban Exploration kent twee regels: ten eerste moet het binnendringen in gebouwen gebeuren zonder schade of overlast en ten tweede mag niets worden verplaatst of meegenomen. Deze keer bracht een onvergetelijke reis hem naar Abchazië, een vergeten en anarchistisch stuk Georgië dat maar door een handjevol landen is erkend als autonome republiek. De fraaie beelden van koeien in fabrieken, verlaten sanatoria voor de Russische oligarchen en spooksteden vindt je terug in de complete update van deze bestseller. Hieronder vier nieuwe beelden uit dit fraaie fotoboek. Ze zijn gemaakt met een Canon EOS 5D Mark III en TS-E 17mm F4 en TS-E 24mm F3.5 SL II Tilt/Shift-objectieven. Klik op een beeld om ze groter te bekijken.

Abandoned Places telt 160 pagina’s en de begeleidende tekst is in het Engels. Op het omslag prijkt het communistische bouwwerk van Buzludzha. Het boek kost € 16,99 en is onder andere te koop bij Bol.com. Warm aanbevolen!

Geplaatst in: Boeken