Computer algemeen
Door 11 juli 2019 Lees verder →

Canon breidt PowerShot G-serie uit

Canon heeft haar PowerShot G-serie uitgebreid met twee nieuwe compactcamera’s met een grote beeldsensor, die een aantrekkelijke mix van prestaties en draagbaarheid bieden. De Canon PowerShot G5 X Mark II is uitgerust met een nieuw lichtsterk 5x zoomobjectief en een pop-up EVF, perfect voor gepassioneerde fotografen die op zoek zijn naar een lichtgewicht, maar krachtige camera voor op reis. De Canon PowerShot G7 X Mark III is dankzij een 4.2x lichtsterk zoomobjectief en een 3.5mm microfoonaansluiting ideaal voor vloggers.

De PowerShot G5 X Mark II en de PowerShot G7 X Mark III wegen respectievelijk slechts 340 en 304 gram. Beide modellen maken gebruik van Canon’s krachtige DIGIC 8-beeldprocessor en dankzij een 20,1-megapixel 1,0-type stacked beeldsensor produceren beide modellen beelden met natuurlijke kleuren en 4K-videobeelden. Door gebruik te maken van het CR3 RAW-formaat hebben de nieuwste aanwinsten binnen Canon’s PowerShot G-serie een groot dynamisch bereik dat volledig wordt ondersteund door Canon Digital Photo Professional (DPP) en andere belangrijke software die door derden is ontwikkeld, waardoor gebruikers tijdens de nabewerking over meer flexibiliteit beschikken. Deze nieuwe compactcamera’s bieden volledige creatieve controle in zowel de Automatisch- als Handmatig-modus en stellen ervaren fotografen en vloggers in staat hun eigen profiel op te bouwen. Beide camera’s voelen vanaf het eerste moment vertrouwd aan en zijn gemakkelijk in gebruik. Het ontwerp van het menu is gebaseerd op dat van de Canon EOS-modellen. Een bedieningsring geeft rechtstreeks toegang tot belangrijke instellingen en zorgt zo voor een meer praktische aanpak en een eenvoudige bediening.

Lichtsterk

De PowerShot G5 X Mark II is uitgerust met een hoogwaardige 5x zoomlens om scherpe beelden te creëren voor ervaren fotografen die op zoek zijn naar een tweede, compacte camera. Samen met het lichtsterke diafragmabereik van F1.8-2.8 is dit model perfect voor het maken van opnamen in omgevingen met weinig licht, zoals avondopnamen tijdens stedentrips. De in een hoek van de PowerShot G5 X Mark II geplaatste pop-up OLED elektronische zoeker (EVF) heeft een 100 procent bereik en telt 2,2 miljoen dots om creatieve composities nog gemakkelijker te selecteren, terwijl het kantelbare touchscreen een uitstekend beeld geeft bij opnamen die vanuit diverse hoeken worden gemaakt. De PowerShot G7 X Mark III heeft eveneens een lichtsterke zoomlens om vloggers, die op verschillende locaties en onder wisselende omstandigheden videobeelden vastleggen, te helpen bij het maken van videoclips met een hoge resolutie, ongeacht de lichtintensiteit. De geringe scherptediepte is mogelijk dankzij het grote diafragmabereik van F1.8-2.8 en stelt fotografen in staat onderwerpen met scherpe details vast te leggen en een prachtig bokeh-effect te creëren voor opnamen met een professionele uitstraling. Voor vloggers garandeert de touchscreen-functie van de PowerShot G7 X Mark III de mogelijkheid om video’s en foto’s van henzelf met een perfecte beeldscherpte vast te leggen – op de juiste plaats in het beeld en met een vlekkeloze kwaliteit.

AF-functie

De PowerShot G5 X Mark II en de PowerShot G7 X Mark III bieden beide een betrouwbare AF-functie. Er is ook een handige AF+MF-functie om de scherpstelling ook na het bereiken van AF handmatig aan te passen en onderwerpen nog nauwkeuriger vast te leggen. Een ingebouwd ND-filter staat garant voor fascinerend beeldmateriaal met levensechte kleuren, zelfs bij opnamen in fel zonlicht. Om ervoor te zorgen dat gebruikers nooit een moment hoeven te missen tijdens hun reis of stedentrip, beschikken beide compactcamera’s over een snelle autofocus en een opnamesnelheid van 20 bps in de Continu-modus. Beide modellen hebben ook een 30 bps RAW Burst-modus die garandeert dat zelfs de meest spontane momenten kunnen worden vastgelegd. Deze unieke mogelijkheden maken de PowerShot G5 X Mark II en de PowerShot G7 X Mark III onmisbaar voor reisfotografen en vloggers die behoefte hebben aan een lichtgewicht, maar betrouwbare camera.

4K-video

Dankzij de digitale Image Stabilizer in de camera’s kunnen gebruikers van beide modellen vloeiende, trillingsvrije video’s maken wanneer ze onderweg zijn – of ze nu op oneffen terrein lopen of in een voertuig rijden. De HDR-functie minimaliseert het verlies aan details in videobeelden en het verbeterde dynamische bereik stelt videografen in staat hun creativiteit de vrijheid te geven en beelden natuurgetrouw vast te leggen. Met de 4K-videokwaliteit zijn zowel videobeelden als foto’s toekomstvast. Frame rates tot 120 bps in de Full HD-modus zorgen voor schitterende slow-motion beelden, ideaal voor vloggers die dergelijke scènes willen toevoegen, en een verticale opnamemodus produceert beeldmateriaal dat speciaal is vastgelegd voor social media. Voor de PowerShot G5 X Mark II en de PowerShot G7 X Mark III zijn ook automatische functies beschikbaar bij het vastleggen van videomateriaal om een uitgebalanceerde belichting en hoge beeldkwaliteit te bereiken – ideaal voor gebruikers die ernaar streven hun vaardigheden verder te vergroten en hun eigen stijl vorm willen geven. De handmatige bediening van sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn nog steeds beschikbaar om videografen de mogelijkheid te bieden hun technische vaardigheden te ontwikkelen.

Connectiviteit

De compacte vormgeving en de verbeterde connectiviteit van deze modellen maakt ze tot de perfecte reisgenoot voor vloggers en fotografen die op pad zijn. De WiFi- en Bluetooth-connectiviteit stellen gebruikers in staat om spontane momenten vast te leggen en direct naar hun computer, smartphone of social media-kanalen te sturen. De live streaming-functie van de PowerShot G7 X Mark III geeft vloggers de mogelijkheid live content te delen met hun volgers op social media om zo een real-time betrokkenheid te creëren. Wanneer de PowerShot G5 X Mark II en de PowerShot G7 X Mark III op een compatibel slim apparaat zijn aangesloten, kunnen ze automatisch GPS-coördinaatinformatie voor de opnamen ontvangen. Dit helpt bij het markeren van opnamen op social media. Een HDMI-uitgang voor streaming en externe beeldregistratie, waarbij de camera’s worden gebruikt in combinatie met een extern opslagapparaat, vereenvoudigt de workflow voor gebruikers van beide camera’s.

De Canon PowerShot G7 X Mark III en Canon PowerShot G5 X Mark II zijn vanaf augustus 2019 te koop. De PowerShot G7 X Mark III heeft een adviesprijs van € 799,99 en de PowerShot G5 X Mark II van € 949,99.

Kijk voor meer informatie op www.canon.nl.

Geplaatst in: Nieuws