Computer algemeen
Door 21 juni 2019 Lees verder →

Olympus M.Zuiko Digital 2x Teleconverter MC-20

Nieuw van Olympus is M.Zuiko Digital 2x Teleconverter MC-20. Deze verdubbelt de brandpuntsafstand van de lens en is voorzien van een weerbestendige afdichting. De teleconverter kan worden bevestigd aan de lenzen M.Zuiko Digital ED 300mm F4.0 IS PRO en ED 40-150mm F2.8 PRO en is ook compatibel met de ED 150400mm F4.5 TC1.25x IS PRO-lens die momenteel wordt ontwikkeld.

De Olympus M.Zuiko Digital 2x Teleconverter MC-20 biedt gebruikers meer vrijheid voor het maken van supertelefoto-opnamen (macro) zonder statief.De nieuwe M.Zuiko Digital 2x Teleconverter MC-20 verdubbelt de brandpuntsafstand, voor meer vergroting, zonder de beeldprestaties van de masterlens te verminderen. Met een verdubbeling van de oorspronkelijke brandpuntsafstand van de lens kunnen indrukwekkende opnamen worden gemaakt van onderwerpen die anders moeilijk te benaderen zijn, zoals kleine vogels of andere dieren. Gecombineerd met de M.Zuiko Digital ED 300mm F4.0 IS PRO zijn supertelefoto-opnamen zonder statief mogelijk bij 1200 mm (35mm equivalent), evenals close-upopnamen op bijna ware grootte (0,96x bij 35mm equivalent) bij de maximale opnamevergroting. Hierdoor is de MC-20 ideaal voor telemacrofotografie (met vervaagde achtergrondeffecten).

De lensconstructie met negen elementen in vier groepen helpt verschillende soorten afwijkingen te onderdrukken zonder afbreuk te doen aan de optische prestaties van de masterlens. Het ontwerp helpt ook ghosting en flare te voorkomen, voor een goede beeldkwaliteit. Net als alle M.Zuiko PRO-lenzen en alle professionele OM-D-behuizingen heeft de MC-20 een stof-, spatwater- en vorstbestendige constructie die bestand is tegen de zwaarste weersomstandigheden. De Olympus M.Zuiko Digital 2x Teleconverter MC-20 is vanaf begin juli verkrijgbaar voor € 429,-.

Kijk voor meer informatie op www.olympus.nl.

Geplaatst in: Nieuws