ComputerComputer
Door 3 juni 2019 Lees verder →

Fotograferen met de Fujifilm X-T-serie 2e editie

Bij uitgeverij Van Duuren Media is in de reeks ‘Focus op fotografie’ een nieuwe, tweede editie verschenen van Fotograferen met de Fujifilm X-T-serie (ISBN: 9789463560931). Auteur Joke Beers-Blom laat u in dit 192 pagina’s tellende boek kennismaken met de veelzijdige Fujifilm-camera’s uit de X-T-serie en de diverse beschikbare accessoires.

In het eerste hoofdstuk komen de huidige Fujifilm-camera’s uit de X-T-serie, te weten de X-T2, X-T3, X-T20 en X-T100, aan bod. Het tweede hoofdstuk is gewijd aan de beschikbare objectieven en in het derde hoofdstuk komen alle accessoires aan bod. Vervolgens komen in de hoofdstukken 4, 5 en 6 de belangrijkste camera-instellingen aan de beurt. Vooral als u bent overgestapt van een spiegelreflexcamera naar een van de systeemcamera’s van Fujifilm is het even zoeken, aangezien veel zaken net een beetje anders gaan. Aan de hand van voorbeelden krijgt u tips en een overzicht van de belangrijkste mogelijkheden. In hoofdstuk 7 draait het allemaal om belichting en scherpstelling en soorten licht en verlichting staat centraal in het achtste hoofdstuk. U leert bijvoorbeeld meer over een correcte belichting en de juiste manier van scherpstellen. In hoofdstuk 9 wordt aandacht besteed aan het belang van een goede compositie en het beheren en bewerken van gemaakte beelden komt in hoofdstuk 10 aan bod. In de laatste twee hoofdstukken vindt u antwoorden op veel gestelde vragen en uitleg over het maken van video-opnamen met Fujifilm camera’s. Het boek is gelardeerd met veel foto’s ter inspiratie, alle gemaakt met de in dit boek beschreven camera’s. Een prima boek voor bezitters van een Fujifilm X-T2, X-T3, X-T20 of X-T100 systeemcamera. Het boek kost € 32,99 en is onder andere te koop bij Bol.com.

Geplaatst in: Boeken