ComputerComputer
Door 18 juni 2019 Lees verder →

Focus op fotografie: Dronefotografie

Bij uitgeverij Van Duuren Media is een derde, geactualiseerde editie van het boek Focus op fotografie: Dronefotografie (ISBN 9789463561082) verschenen. In dit 174 pagina’s tellend boek gaat fotograaf en enthousiast amateur-dronepiloot Wiebe de Jager uitgebreid in op het fotograferen en filmen met een drone. In het boek worden de mogelijkheden om te fotograferen met een drone stapsgewijs uiteengezet.

Het boek telt negen hoofdstukken. In het eerste hoofdstuk worden de onderdelen van een cameradrone besproken. Daarna wordt in het tweede hoofdstuk aandacht besteed aan het kopen van een geschikte drone. Diverse populaire drones in verschillende prijsklassen passeren de revue. Het derde hoofdstuk staat in het teken van de voorbereiding en de eerste keer vliegen. Na een korte introductie digitale fotografie in het vierde hoofdstuk volgt een hoofdstuk met adviezen voor het daadwerkelijk fotograferen vanuit de lucht. Het bewerken en delen van foto’s komt in de hoofdstukken 6 en 7 aan bod. Hoofdstuk 8 is helemaal gewijd aan dronevliegen voor gevorderden en in het laatste hoofdstuk komt onder andere de Nederlandse regelgeving inzake het vliegen met drones aan bod. Het boek is geïllustreerd met inspirerende luchtfoto’s van dronefotografen uit de hele wereld. Verspreid door het boek staan in blauwe kaders ook nog diverse praktische tips. Het boek kost € 29,99 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com. Een prima boek voor geïnteresseerden in de fascinerende wereld van dronefotografie. Aanbevolen!

Geplaatst in: Boeken