Computer algemeen
Door 9 mei 2019 Lees verder →

Canon RF 85mm F1.2L USM

Nieuw van Canon is de RF 85mm F1.2L USM. Deze Canon-lens heeft de hoogste resolutie ooit en is uitgerust met een supersnel diafragma en uitstekende AF-snelheden. Dit maakt deze lens ideaal voor het vastleggen van spontane portretten en stijlvolle bruidsfoto’s. De Canon RF 85mm F1.2L USM is de eerste van de zes lenzen met RF-vatting die Canon in 2019 introduceert.


De RF-vatting is ontworpen voor het EOS R System. De RF 85mm F1.2L USM is ontwikkeld op basis van feedback van eindgebruikers en maakt gebruik van de geavanceerde technologische mogelijkheden van de RF-vatting om zowel de beeldkwaliteit als de communicatie tussen de lens en de body van de full-frame systeemcamera te verbeteren. De korte 85mm telelens heeft de ideale brandpuntsafstand voor portretten en een flatterend perspectief voor gezichten. De RF 85mm F1.2L USM is na de EF 35mm F1.4L II USM de tweede lens in het Canon-assortiment die gebruik maakt van de unieke BR-optische Canon-technologie, die effectief de axiale chromatische aberratie corrigeert die niet volledig met behulp van een combinatie van traditionele lenzen is te corrigeren. Dit resulteert in een hogere resolutie en betere scherpte. De asferische en UD-lenselementen verminderen lensafwijkingen en zorgen dankzij indrukwekkende optische prestaties voor een ongekend hoge beeldkwaliteit bij elke opname.

Snel

De RF 85MM F1.2L USM is een van Canon’s snelste AF-lenzen voor haar full-frame systeemcamera’s. In combinatie met de korte telelengte en Dual Pixel CMOS AF zorgt het snelle F1.2 diafragma voor een geringe scherptediepte met fraaie bokeh en achtergrondscheiding. De lensopening laat het onderwerp van het beeld springen, terwijl het systeem met negen lamellen het onderwerp zelf accentueert tegen een onscherpe achtergrond, ideaal voor portretfotografie. Het extra grote diafragma laat 50 procent meer licht door dan een F1.4 lens zodat ook opnamen onder moeilijke belichtingscondities mogelijk zijn – tot -6EV (EOS R) en -5EV (EOS RP) – waardoor de sfeer op elk moment optimaal wordt vastgelegd. Door gebruik te maken van dezelfde ringtype USM-motor als de RF 50mm F1.2L USM, zorgt de RF 85mm F1.2L USM voor snel en nauwkeurig scherpstellen zodat onderwerpen effectief zijn te volgen terwijl ze zich binnen het beeldveld verplaatsen. In combinatie met een nieuwe microprocessor die gebruikt maakt van een nieuwe, krachtige CPU en firmware, heeft de lens een snellere gegevensoverdracht. Dit resulteert in een snelle informatieverwerking en hogere AF-snelheid, waardoor fotografen scènes in een fractie van een seconde kunnen vastleggen.

Control ring

De Canon RF-lenzen zijn uitgerust met een lens control ring waarmee de gebruiker zelf instellingen voor Tv, Av, ISO en belichting kan aangeven – een maatwerkaspect dat deze lenzen ideaal maakt voor bruidsfotografen die een scala aan instellingen nodig hebben om zowel spontane momenten als fraai gestileerde scènes vast te leggen. De lens biedt ook een focusring voor full-time handmatige bediening zonder dat eerst moet worden overgeschakeld naar de MF-modus. De RF 85mm F1.2L USM heeft dezelfde weerbestendige afdichting als de Canon L-serie welke de lens beschermt tegen ongunstige weersomstandigheden tijdens buitenopnamen of fotografie op locatie. De RF 85MM F1.2L USM is vanaf eind juni beschikbaar voor een adviesprijs van € 3.049,99.

Kijk voor meer informatie op www.canon.nl.

Geplaatst in: Nieuws