ComputerComputer
Door 5 april 2019 Lees verder →

Photoshop voor Lightroom-gebruikers

Bij uitgeverij Van Duuren Media is een nieuwe editie verschenen van het boek Photoshop voor Lightroom-gebruikers (ISBN 9789463560955). In deze tweede editie gaat bestsellerauteur en Photoshop-expert Scott Kelby uitgebreid in op alle voor Lightroom-gebruikers relevante technieken voor het bewerken van digitale beelden in Photoshop CC.

Adobe Lightroom is een geweldig programma en voor heel veel fotografen het belangrijkste gereedschap voor fotobewerking, maar op een gegeven moment realiseer je je dat je fotobewerkingen wilt doen die Lightroom gewoon niet kan. Dat kan van alles zijn, van het professioneel retoucheren van portretten, het combineren van twee of meer foto’s, het maken van speciale effecten, het verwijderen van afleidende elementen uit je foto’s tot het toevoegen van een mooi lettertype aan je foto’s. In dergelijke gevallen biedt Photoshop met meer dan 70 gereedschappen en meer dan honderd filters uitkomst. Vergeleken met Lightroom lijkt Photoshop best ingewikkeld, maar Scott Kelby behandelt in dit 188 pagina’s dikke boek alleen die dingen die Lightroom (nog) niet kan. Het boek telt 9 hoofdstukken en in het eerste hoofdstuk Onmisbare technieken vertelt Scott vertelt je meteen welke gereedschappen je moet gebruiken, welke technieken het beste werken, welke je moet vermijden en waarom. Je hebt maar ongeveer 20% nodig van wat Photoshop kan en die 20% wordt in dit boek besproken. In het tweede hoofdstuk Jump wordt het schakelen tussen Lightroom en Photoshop behandeld en in het derde hoofdstuk Get smart passeren slimme objecten en HDR de revue. Scotts favoriete (en bruikbaarste) retoucheertechnieken voor portretten komen aan bod in het hoofdstuk Re-touch en het maken van samengestelde foto’s staat centraal in het hoofdstuk Composite. In het zesde hoofdstuk Side effects komen diverse fotografische effecten aan bod en in het hoofdstuk Sharpen worden diverse verscherpingstechnieken behandeld. In de hoofdstukken Don’t Move en Problemski word tot slot uitgelegd hoe een aantal veelvoorkomende problemen kan worden opgelost. Al met alo een prima boek van de man die als geen ander weet hoe je het beste uit deze twee krachtige gereedschappen kunt halen om je foto’s naar een hoger plan te tillen. Het boek kost € 31,99 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com. Warm aanbevolen!

Geplaatst in: Boeken