Computer algemeen
Door 30 april 2019 Lees verder →

Luminar 3 update met Accent AI Filter 2.0

Skylum Software heeft een nieuwe update voor hun beeldbewerkings- en beeldbeheerprogramma Luminar uitgebracht. Luminar 3.1 bezit met Accent AI Filter 2.0 een opvallend handig gereedschap om beelden nu nog sneller te verbeteren. Wij probeerden dit nieuwe filter uit.

Luminar 3.1 geeft fotografen de mogelijkheid om hun foto’s te bewerken op een meer creatieve en efficiënte manier, door Artificiële Intelligentie (AI) tools als Accent AI en AI Sky Enhancer, Looks en nog veel meer. Dankzij de aanwezigheid van bibliotheken is Luminar 3 een alles-in-één oplossing voor zowel het bewerken als beheren van foto’s. De belangrijkste vernieuwing van versie 3.1 is de tweede generatie van het gereedschap Accent AI Filter. Met Accent AI Filter 2.0 kan men tientallen aanpassingen met slechts één schuifregelaar op een beeld toepassen. Zo verbeter je de kleurtoon, belichting, detaillering, diepte en nog veel meer van een beeld dankzij de kunstmatige intelligentie technologie. Deze nieuwe versie herkent ook mensen in foto’s en past dan selectief aanpassingen toe voor een meer realistisch resultaat. Het nieuwe Accent AI Filter 2.0 is nu een goed startpunt om een beeld in Luminar 3.1 te bewerken. In de Edit modus vindt men dit filter in de Filters Catalog. Deze Filters Catalog toont standaard een alfabetische lijst van alle filters en gereedschappen, maar men kan ook specifieke groepen filters, respectievelijk genaamd Essential, Issue Fixers, Creative, Professional en Utility, zichtbaar maken.

Werking

Het Accent AI Filter 2.0 staat bovenaan in de groep Essential. Deze groep telt verder de filters AI Sky Enhancer, B&W Conversion, Develop, Saturation/Vibrance, Structure, Tone en Vignette. Het Accent AI Filter 2.0 analyseert het complete beeld en probeert het vervolgens met behulp van kunstmatige intelligentie zoveel mogelijk te optimaliseren. Wij probeerden dit filter uit op diverse beelden en elk beeld zag er in één klap een stuk aantrekkelijker uit. Via de schuifbalk Boost kan men de intensiteit naar wens aanpassen en via de opties Blend en Mask kan men eventueel een en ander nog verder aanpassen. Zo kan men het beeld helemaal naar eigen inzicht aanpassen en via de knop Add Filters eventueel nog een extra filter toepassen of specifiek gereedschap gebruiken om het beeld nog verder te verbeteren. Via de knop Before/After boven het beeld kan men het resultaat vergelijken met het origineel. Er is ook een knop Compare waarmee men via een schuifbalk de verschillen tussen het origineel en het bewerkte beeld zichtbaar kan maken. Kortom, de werking van Accent AI 2.0 is kinderlijk eenvoudig en de resultaten stelden niet teleur. Alle gedane wijzigingen worden in aparte lagen opgeslagen, dus men kan rustig wat experimenteren.

Conclusie

Skylum Luminar 3.1 is een uitstekend beeldbewerkingsprogramma (lees hier onze eerdere test), waarmee men dankzij de vele handige filters vrij vlot beelden kan optimaliseren of een compleet andere uitstraling geven. Het Accent AI Filter 2.0 is bijzonder krachtig en een prima startpunt om beelden te optimaliseren. Ook filters als AI Sky Enhancer, Dodge & Burn (het klassieke doordrukken en tegenhouden) en Issue Fixers als Dehaze, Denoise, Polarizing Filter, Remove Color Cast en Sharpening zijn handig in gebruik. En dankzij de diverse masking gereedschappen kan men ook delen van een beeld bewerken. Skylum Luminar 3.1 kost € 70,- en voor dat geld krijgt men een krachtig beeldbewerkingsprogramma boordevol handige gereedschappen. Op de website van de maker kan men een probeerversie downloaden. Ons advies: zeker doen!

Kijk voor meer informatie op www.skylum.com.

Geplaatst in: Nieuws