Computer algemeen
Door 18 maart 2019 Lees verder →

Professional Imaging in teken van Experience

Professional Imaging vindt dit jaar plaats op 23, 24 en 25 maart in De Loods te Nijkerk en staat geheel in het teken van Experience. Nog nooit zijn er zo veel activiteiten geweest. Op elke stand zijn er demonstraties door topfotografen die je de nieuwste mogelijkheden laten zien. Je kunt ook zelf fotograferen en gebruikmaken van de nieuwe apparatuur. Hieronder een beknopt overzicht van de activiteiten die buiten de masterclasses en workshops in de diverse theaters plaatsvinden. Alles is gewoon toegankelijk met je toegangsticket.

Canon

Op de stand van Canon wordt het EOS R-systeem uitgebreid gedemonstreerd, is een workshop over foodfotografie in de vorm van een workshop en in het Canon-theater zijn talloze inspirerende lezingen, onder andere door de winnares van de Canon Zilveren Camera, Cynthia Boll. Zij vertelt hoe zij haar winnende project over overstromingen in Jakarta zo aangrijpend wist te fotograferen.

DJI

De nieuwe cameradrones van DJI kun je bekijken op een aparte stand en er zal ook mee gevlogen en gefotografeerd worden. Zilveren Camera-winnaar Vincent Riemersma is ook aanwezig en vertelt hoe hij fotografeert met een drone.

Fujifilm

Fujifilm maakt de vele mogelijkheden en flexibiliteit van hun camerasysteem aanschouwelijk door deze demonstraties: natuurfotografie met Fujifilm, door Bob Luijks, het nieuwe fotograferen, door Martin Hogeboom, Art fotografie door Maartje Roos, Filmen met Fujifilm-camera’s door Klaas van Kruistum, Bruidsfotografie door Raisa Zwart en Reis & reportagefotografie door Hans Avontuur.

Nikon

Naast doorlopende demonstraties van onder andere het nieuwe Nikon Z-systeem, laten topfotografen bij Nikon hun kunsten zien. Onder andere David Yarrow, die vertelt hoe hij zijn adembenemende wildlife-foto’s van de Afrikaanse Savanne tot Antarctica maakt. Verder lezingen door wereldberoemd documentair fotograaf Pep Bonet. Brett Florens vertelt zijn nieuwste inzichten op het gebied van fotografie en marketing en Bas Uijlings besteedt aandacht aan de nieuwste vormen van huwelijksfotografie.

Olympus

Bij Olympus veel aandacht voor de nieuwe spraakmakende E-M1X-camera en veel lezingen door Olympus Visionairs over hun reizen en ervaringen. Documentair en modefotograaf Sterre Fenna en Stijn Doors vertelt over zijn bijzondere werkwijze bij stads- en straatfotografie.

Sony

De stand van Sony verandert in een theater met demonstraties, live shoots en lezingen door Brendan De Clercq met in-your-face portret, natuur en macro door Gustav Kiburg, en adembenemende architectuur en urban fotografie door Albert Dros.

Transcontinenta

Elke dag zal een jonge talentvolle fotograaf op het Broncolor-podium zijn/ haar talenten laten zien op het gebied van modelfotografie, portretten en cover shoots. Ze demonstreren hoe eenvoudig je met Broncolor beter licht in je shoots krijgt. Aanwezige fotografen: Tom ten Seldam (zaterdag); Aicha Abdoen (zondag), Damion Thakoer (maandag). Uiteraard doorlopend demonstraties van de vele andere merken die importeur Transcontinenta voert.
Dit is slechts een kleine greep uit alle activiteiten. Er is nog veel meer te doen en zien in de diverse theaters.

Kijk voor meer informatie op www.professionalimaging.nl/programma/.

Geplaatst in: Nieuws