Computer algemeen
Door 22 januari 2019 Lees verder →

Nikon kondigt Nikkor Z groothoekzoomobjectief aan

Nikon heeft de komst van het Nikkor Z 14–30mm F4 S groothoekzoomobjectief aangekondigd. Dit zoomobjectief zal deel uit gaan maken van het nieuwe assortiment full-frame S-Line-objectieven dat speciaal voor Nikon Z-systeemcamera’s is ontworpen. Met een compacte constructie en een plat voorste element vergroot dit ultragroothoekobjectief de creatieve mogelijkheden voor eigenaren van de Nikon Z. Het objectief is uitstekend voor het maken van foto’s en zelfs nog beter voor het vastleggen van video’s.

De Nikkor Z 14–30mm F4 S is het eerste full-frame ultragroothoekobjectief ter wereld met een plat voorste element. Met deze unieke ontwerpeigenschap kunt u 82mm-filters gebruiken zonder grote filterhouders. Fotografen krijgen meer controle en meer vrijheid of ze nu landschappen, stadsgezichten, architectuur of interieurs fotograferen of video’s opnemen. Met een compacte constructie, intrekbaar objectiefmechanisme en uitgebreide weerbestendige afdichting is dit objectief zeer geschikt om mee te reizen. De nieuwe optische formules van de Nikkor Z en de snelle communicatie tussen het objectief en de camera zorgen ervoor dat de vertekening die vaak optreedt bij ultragroothoekfotografie tot een minimum wordt beperkt. De scherpte is uitzonderlijk. Met een constant diafragma van F4 kunnen videomakers gemakkelijk en snel schakelen van helder daglicht naar schaduwrijke interieurs.

De Nikkor Z 14-30mm F4 S is vanaf eind april te koop voor een adviesprijs van € 1.449,-.

Kijk voor meer informatie op www.nikon.nl.

Geplaatst in: Nieuws