Computer algemeen
Door 7 december 2018 Lees verder →

Geotag Photos Pro 2 update

App-maker TappyTaps heeft een update uitgebracht van hun populaire geotag-app Geotag Photos Pro 2. Deze update beschikt nu over een optie om trips te importeren. Handig als je bijvoorbeeld overstapt naar een nieuwe smartphone en je oude trips wilt bewaren. Ook is de gebruikersinterface nu geoptimaliseerd voor gebruik op een iPad.

In de wereld van digitale fotografie worden automatisch tal van gegevens aan een digitale opname gekoppeld. Denk bijvoorbeeld aan het cameramodel, het gebruikte objectief, de sluitertijd en het diafragma. Deze worden bewaard in de EXIF-header die in elk JPEG-of RAW-bestand zit. Door ook GPS-coördinaten aan deze EXIF-gegevens toe te voegen is later altijd terug te vinden waar op aarde de foto gemaakt is. Er zijn inmiddels camera’s op de markt die over een ingebouwde GPS-logger beschikken, maar die zijn op de vingers van een hand te tellen. Voor de meeste fotografen is het dan ook een hele uitdaging om achteraf de GPS-coördinaten (de lengte- en breedtegraad) van de plek waar het beeld is gemaakt aan de feitelijke opname toe te voegen. Dat wilt u niet handmatig doen. De Geotag Photos Pro 2 app biedt dan uitkomst. Met deze kleine applicatie verandert u uw iPhone of Android smartphone in een handige geotagger waarmee u een afgelegde route (track) kunt vastleggen.

Doordat de datum en tijd van elk routepunt bekend is kunnen daarna de GPS-coördinaten softwarematig gekoppeld worden aan de gemaakte opnamen. Voorwaarde hiervoor is wel dat klokken in de camera en uw smartphone synchroon lopen. De logbestanden worden op je smartphone opgeslagen, maar ook meteen naar de (in de instellingen geselecteerde) clouddienst(en) in GPX-formaat verstuurd. Stap je echter over op een nieuwe smartphone – en wie doet dat niet van tijd tot tijd – dan kun je dankzij deze update oudere logbestanden via de optie Trips to import weer importeren. Ook is de gebruikersinterface nu geoptimaliseerd voor gebruik op een iPad. De Geotag Photos Pro 2 app is beschikbaar voor Android– en iOS-apparaten en kost € 7,99. Men kan de app eerst uitproberen, want de eerste drie trips zijn gratis. Lees hier onze uitgebreid review.

Kijk voor meer informatie op www.geotagphotos.net.

Geplaatst in: Nieuws