Computer algemeen
Door 9 november 2018 Lees verder →

Focus op Fotografie: Sportfotografie

Sportfotografie is een onderdeel van de fotografie dat door veel mensen wordt beoefend. Een groot deel hiervan ervaart echter dat hun foto’s er niet uitzien zoals die in magazines en kranten verschijnen. Hoe krijg je het voor elkaar om je foto’s wat meer te laten lijken op professionele foto’s, zonder gelijk duizenden euro’s aan apparatuur uit te moeten geven? In het boek Focus op Fotografie: Sportfotografie (ISBN 9789463560771) geven sportfotografen Huub Keulers en Marcel van der Looij antwoord op deze prangende vraag.

Het bij uitgeverij Van Duuren Media verschenen boek is 352 pagina’s dik en telt vijf hoofdstukken. In het eerste hoofdstuk wordt dieper ingegaan op de benodigde apparatuur, camera-instellingen, scherpstel- en diverse andere cameratechnieken, alsmede een aantal feiten en fabels. In het tweede hoofdstuk wordt aandacht besteed aan 50 verschillende sporten – van acrogym tot zwemmen – en wat er nodig is om van elke specifieke sport geslaagde sportfoto’s te maken. De auteurs hebben dit op laagdrempelige wijze gedaan, alsof ze naast je zitten en met je in gesprek zijn. Hun werkwijze, tips en trucs zijn gebaseerd op jarenlange ervaring in de sportfotografie. Ze proberen het vooral niet te technisch te maken, want techniek is maar een heel klein onderdeel van sportfotografie. Ook wordt er in dit hoofdstuk aandacht besteed aan het maken van portretten van sporters. Het wordt afgesloten met een korte samenvatting en diverse praktische tips. Het derde hoofdstuk staat helemaal in het teken van de workflow op de computer. Er wordt aandacht besteed aan de benodigde software, het opslaan en beheren van beelden, het maken van back-ups, en diverse technieken om een opname nog beter te maken. In het vierde hoofdstuk draait het allemaal om de gevorderde sportfotograaf. Aan bod komen zaken als feedback vragen op je foto‘s, een portfolio samenstellen, een serie samenstellen, foto’s verkopen, een eigen stijl ontwikkelen, beroepsorganisaties en het verkrijgen van een perskaart. Hoofdstuk vijf bevat tot slot diverse inspirerende sportfoto’s met een korte uitleg (onderwerp, sluitertijd, diafragma enzovoort). Een informatief boek voor zowel de beginnende als de gevorderde amateursportfotograaf. Het kost € 34,99 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com. Aanbevolen!

Geplaatst in: Boeken