Computer algemeen
Door 20 april 2018 Lees verder →

Photoshop CC

Photoshop is onmisbaar voor professionele beeldbewerkers, vormgevers en fotografen, maar ook steeds meer thuisgebruikers beschikken via een abonnement over dit geavanceerde beeldbewerkingsprogramma. Echter, lang niet iedereen kan er goed mee uit de voeten. Bij Uitgeverij Visual Steps is van de hand van grafisch ontwerper en illustrator Willemien Haagsma een stap-voor-stap cursusboek verschenen over Photoshop CC. In Photoshop CC (ISBN 9789059056336) passeert alle basiskennis die nodig is om een vaardige Photoshop-gebruiker te worden de revue, maar leert u ook de fijne kneepjes van het programma.

Het 312 pagina’s dikke boek telt 14 hoofdstukken. In het eerste hoofdstuk Start passeren alle relevante basisbeginselen, zoals de werkruimte, gereedschappen en voorkeursinstellingen, een voor een de revue. Afbeeldingen opslaan en exporteren komt in hoofdstuk 2 aan bod en in hoofdstuk draait het allemaal om de afbeeldingsgrootte en het uitsnijden van afbeeldingen. Transformatiemethodes en het werken met lagen komen in hoofdstuk 4 en 5 aan bod. In de volgende twee hoofdstukken leert men omgaan met maskers en het toepassen van opvul- en aanpassingslagen. Het maken van selectie en het tekenen van paden komen uitgebreid aan bod in de hoofdstukken 8 en 9, en hoofdstuk 10 staat in het teken van kleuren en tonen. Penselen en filters komen ook aan bod en ook aan het maken van montages en het retoucheren van beelden is een heel hoofdstuk gewijd. Zoals we inmiddels gewend zijn van Visual Steps wordt een en ander dankzij de heldere lesmethode en de stap-voor-stapinstructies goed uitgelegd. Alle handelingen worden stap voor stap uitgelegd aan de hand van duidelijke instructies, informatieve schermafbeeldingen en oefeningen. U begint met eenvoudige opdrachten en naarmate u vorderingen maakt, past u tijdens het oefenen in Photoshop steeds meer functies tegelijk toe. Op die manier leert u Photoshop op de juiste manier gebruiken. Vooral beginnende Photoshop-gebruikers kunnen we dit praktische cursusboek dan ook zeker aanbevelen! Het kost € 22,95 en is onder andere te koop bij Bol.com.

Geplaatst in: Boeken