ComputerComputer
Door 15 maart 2018 Lees verder →

Canon Speedlite 470EX-AI

Canon Europe heeft een nieuwe flitser die als eerste is uitgerust met AI Bounce, een nieuwe Auto Intelligent (AI) functie, aangekondigd. Deze nieuwe technologie berekent en verplaatst automatisch de positie van de flitskop om met een zo optimale belichting opnamen te maken. De Canon Speedlite 470EX-AI is een must voor fotografen van alle niveaus: van fotoliefhebbers die ontdekken hoe ze met een flitser kunnen werken tot professionals die direct het juiste resultaat willen bereiken.

De AI Bounce-functie automatiseert bounce-fotografie binnen de flitser. Deze nooit eerder geziene innovatie maakt gebruik van een testflits om de perfecte hoek voor een natuurlijke, flatterende belichting te berekenen, terwijl de gemotoriseerde flitskop automatisch in de optimale stand wordt gebracht voor een perfecte belichting van het onderwerp. De Auto-modus zorgt bij elke nieuwe opname voor een nauwkeurige aanpassing van de flitskop en maakt zo een einde aan ongewenste complicaties tijdens de fotosessie. Er gaat ook geen tijd verloren aan het beoordelen van de opname en het handmatig aanpassen van de flitskop. Met als resultaat dat de fotografen van alle niveaus de flitser snel en vol vertrouwen kunnen gebruiken met daarbij bovendien de zekerheid dat de Speedlite 470EX-AI kan helpen om telkens weer mooie opnamen te maken. De Semiautomatische modus biedt gebruikers met meer ervaring in flitsfotografie de mogelijkheid om de flitshoek in te stellen voor verschillende opnamescenario’s. De Speedlite 470EX-AI past de flitskop vervolgens automatisch aan voor de verschillende camera-standen. Deze innovatieve technologie stelt fotografen in staat hun creativiteit bij flitsbelichting te vergroten en zorgt bij elke opname voor een consistente kwaliteit. Dit is essentieel voor portretfotografen die regelmatig wisselen tussen verticale en horizontale standen van de camera.

Krachtig

De Speedlite 470EX-AI beschikt over het vermogen en de betrouwbaarheid van Canon’s flitstechnologie om binnen uiteenlopende belichtingsscenario’s een ongekende belichtingskwaliteit te bieden. Deze revolutionaire flitser heeft een richtgetal van 47 om over grotere afstanden een duidelijke belichting te garanderen; ideaal voor fotografie in grotere ruimten of bij complexe opnamescenario’s waar alle onderwerpen perfect dienen te worden gefotografeerd. Het indrukwekkende bereik van de kop – van 24 tot 105mm – en 14mm met de ingebouwde adapter, zorgt voor een flitsverdeling die krachtig genoeg is om ook met groothoeklenzen fraai belichte onderwerpen vast te leggen. Dit is een bijzonder aantrekkelijke eigenschap voor bruidsfotografen die vaak groepsfoto’s moeten maken. Zelfs de meest spontane momenten kunnen worden vastgelegd met een natuurlijk ogende belichting, want met 4 AA/LR6-batterijen laadt de Speedlite 470EX-AI snel en stil binnen 5,5 seconde tot het volledige vermogen – met oplaadbare NiMH-batterijen duurt dit slechts 3,5 seconden. Dit is perfect voor opeenvolgende opnamen, zoals tijdens bruiloften of feesten. De Speedlite 470EX-AI heeft een hi-speed syncfunctie waarmee de flitser gebruikt kan worden met een kortere sluitertijd dan normaal. Dit is vooral handig bij actieopnamen of voor een donkere of wazige achtergrond waarbij het onderwerp extra duidelijk naar voren komt.

Bounce-adapter

Door de flitskop 180 graden naar links of naar rechts te draaien, plus 120 graden naar boven, maakt de AI Bounce-functie het voor fotografen mogelijk om zich aan verschillende omgevingen aan te passen en ongewenste schaduwpartijen te voorkomen. De bounce-adapter kan op de Speedlite 470EX-AI worden bevestigd om voor een zachtere belichting te zorgen, waardoor prachtige portretfoto’s zijn te maken. Met deze mate van controle over de flitser kunnen fotografen zich volledig richten op het maken van hoogwaardige, goed belichte opnamen die steeds opnieuw ongeëvenaarde resultaten opleveren. Met 19 gebruikersfuncties biedt de Speedlite 470EX-AI volledige creatieve controle – de fotograaf kan de instellingen personaliseren om schitterende, unieke opnamen te maken. Met de draadloze optische ontvanger kan de flitser worden gebruikt op afstanden tot 10 meter van de camera. Met een camera met ingebouwde Speedlite zendfunctie of een Speedlite met optische zender kunnen de creatieve opnamemogelijkheden verder worden vergroot door het experimenteren met verschillende belichtingsscenario’s. Dit is ideaal voor fotografen die een eigen belichtingsstijl willen ontwikkelen en creëren. Het dot-matrix lcd-scherm biedt een intuïtieve interface die fotografen helpt om eenvoudig door de flitsinstellingen te navigeren en via prioriteitsinstellingen te selecteren hoe diffuus of geconcentreerd het licht dient te zijn. De sneltoetsen en het programmawieltje bieden snel toegang tot de instellingen.

De Canon Speedlite 470EX-AI is vanaf april 2018 verkrijgbaar en heeft de adviesprijs van € 509,99.

Kijk voor meer informatie op www.canon.nl.

Geplaatst in: Flitsers