Computer algemeen
Door 28 februari 2018 Lees verder →

Sony A7 III

Nieuw van Sony is de A7 III full-frame systeemcamera. Dit nieuwe model is uitgerust met een back-illuminated Exmor R CMOS-beeldsensor met een resolutie van 24,2-megapixels. De A7 III levert hoogwaardige 4K-videokwaliteit, een breed dynamisch bereik tot 15 stops bij lage ISO gevoeligheid en kan snel fotograferen met maximaal 10 bps in combinatie met maar liefst 693 fasedetectie scherpstelpunten die 93% van het beeld dekken als ook 425 contrast-AF-punten. Dankzij deze eigenschappen en de compacte behuizing is de A7 III een veelzijdig stuk gereedschap voor alle soorten beeldmakers.

De Full-frame 24,2-negapixel Exmor R CMOS-beeldsensor is gekoppeld aan een nieuwe, verbeterde BIONZ X-verwerkingssensor en een front-end LSI die de algehele prestaties maximaliseert en resulteert in een verwerkingssnelheid die 1,8 keer sneller is dan van de A7 II. Deze krachtige componenten werken samen om de camera in staat te stellen met hogere snelheden te fotograferen en tegelijkertijd een royaal ISO-bereik van 100-51200 (uitbreidbaar tot 50-204800 ISO voor stilstaande beelden) en een algehele 1.5-stop verbetering van de beeldkwaliteit mogelijk te maken. De camera beschikt over een breed dynamisch bereik tot 15 stops bij lage gevoeligheid. Daarnaast zijn diverse vernieuwingen toegepast voor een nauwkeurigere kleurreproductie van huidtinten. De A7 III heeft een 14-bits RAW output zelfs tijdens het fotograferen in de stille of continue modus. Het 5-assig in-body beeldstabilisatiesysteem van de A7 III is afgestemd op de beeldsensor en is in staat met 5,5 stops te compenseren

AF-snelheid

De nieuwe A7 III systeemcamera is uitgerust met snellere AF-prestaties ten opzichte van de A7 II. De nieuwe camera heeft 425 contrast-AF-punten die werken met 693 fasedetectie AF punten. Deze innovatie is overgenomen van het A9-model. Dit AF-systeem dekt ongeveer 93% van het frame, waardoor een betrouwbare scherpstelling en tracking mogelijk is zelfs bij snel bewegende objecten. AF reactie- en trackingsnelheid zijn sterk verbeterd ten opzichte van de voorganger: bijna 2x de focussnelheid in low-light condities en 2x tracking snelheid dankzij de snellere sensoruitlezing. Dit resulteert in een betrouwbaar scherpstelsysteem met een hoge precisie en nauwkeurigheid. De veelgeprezen Eye AF-functie is ook beschikbaar in deze nieuwe camera (ook in AF-C modus). De AF optie is uitermate doeltreffend in situaties waarin het model zich omdraait of naar beneden kijkt. Overige verbeteringen op het gebied van focusflexibiliteit zijn de beschikbaarheid van autofocus in de vergrootglasmodus (Focus Magnifier Mode), ondersteuning van Eye AF bij het gebruik van A-mount lenzen, een AF On-knop, een joystick voor het snel verplaatsen van focuspunten en flexibele functies voor aanraakscherpstelling.

AF/AE-tracking

De vernieuwde beeldprocessor van de A7 III maakt opnamen in 24,2-megapixel in 10 bps mogelijk en is uitgerust met een nauwkeurige AF/AE-tracking voor maximaal 177 JPEG / RAW-beelden of 89 ongecomprimeerde RAW-beelden. Deze supersnelle 10 bps-modus is beschikbaar met een mechanische sluiter of een volledig geluidloze opname. De camera kan ook continu opnemen met maximaal 8 bps in de Live View-modus met een minimale vertraging in de zoeker of op het LCD-scherm. Dankzij deze opties kunnen zelfs snel bewegende onderwerpen en vluchtige momenten nauwkeurig en gedetailleerd worden vastgelegd. Bij het opslaan van burstbeelden naar de geheugenkaart zijn belangrijke camerafuncties gewoon te bedienen. Gebruikers hebben bijvoorbeeld toegang tot de knoppen Fn (Functie) en Menu, fotoweergave en verschillende andere opties, waaronder fotobeoordeling en functies voor het sorteren van beelden op locatie. Als een opnamelocatie wordt verlicht door TL-verlichting of ander kunstlicht kan de antiflikkering-functie geactiveerd worden. De A7 III detecteert vervolgens automatisch de frequentie van de verlichting en past de sluitertijd aan.

4K videokwaliteit

De A7 III is uitermate geschikt als videocamera en biedt 4K-videoopnamen (3840 x 2160 pixels) over de hele breedte van de full-frame beeldsensor. Bij opnamen in Super 35 mm gebruikt de camera uitlezing van elke pixel zonder pixel binning resulterend in 2.4x de data voor 4K beelden. De camera kan dit oversamplen – zodat hoogwaardig 4K-beeldmateriaal met uitzonderlijk veel details en diepte geproduceerd wordt. Het nieuwe HLG-beeldprofiel (Hybrid Log-Gamma) op de A7 III ondersteunt een rechtstreekse HDR-workflow, waardoor HDR (HLG)-compatibele tv’s levensechte 4K HDR-beelden kunnen afspelen. Verder zijn zowel S-Log2 en S-Log3 beschikbaar voor meer kleurgradatie. Ook kan de camera Full HD op 120 bps met maximaal 100 Mbps opnemen, waardoor het beeldmateriaal kan worden bewerkt in 4x of 5x slow-motion videobestanden in Full HD-resolutie met AF-tracking. De A7 III bezit tal van verbeterde functies die als eerste werden toegepast in de A9 en vervolgens in de A7R III, waaronder twee SD-card slots met ondersteuning in één slot voor UHS-II-SD-geheugenkaarten. De batterijlevensduur is ook aanzienlijk verlengd. De camera is ook voorzien van de functie Mijn menu, waarin maximaal 30 menuopties kunnen worden vastgelegd en onmiddellijk worden opgeroepen wanneer ze nodig zijn. Verder kunnen gebruikers met de bedieningselementen van de camera hun foto’s beoordelen met sterren, voor eenvoudiger afspelen en beoordelen, en de eerste drie tekens van alle fotobestanden bewerken. Daarnaast heeft de gebruiker de keuze uit in totaal 81 functies die kunnen worden toegewezen aan 11 aanpasbare knoppen, en is de camera stof- en waterbestendig.

Zoeker

De A7 III is voorzien van een XGA OLED Tru-Finder met hoge resolutie en hoog contrast met circa 2,3 miljoen dots voor een uiterst nauwkeurige, levensechte reproductie van details. Ook zijn de beeldkwaliteitsinstellingen Standaard en Hoog zowel beschikbaar voor de zoeker als de monitor. Naadloze bestandsoverdracht naar een smartphone, tablet, computer of ftp-server via Wi-Fi behoort eveneens tot de mogelijkheden, net als het gebruik van de SuperSpeed USB (USB 3.1 Gen 1) USB Type-C-aansluiting voor extra flexibiliteit qua voeding en voor hogere overdrachtssnelheid als de camera is aangesloten. Bij de A7 III wordt ook het nieuwe softwarepakket Imaging Edge van Sony geleverd, waarmee de creatieve mogelijkheden van het hele opnameproces — van voorbewerking tot nabewerking — worden uitgebreid. Sony Imaging Edge bestaat uit de drie pc-toepassingen, te weten Remote, Viewer en Edit. Deze kunnen gratis worden gedownload en bieden ondersteuning voor Live View-opnamen op afstand en RAW-ontwikkeling. In de nieuwste versie 1.1 zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd. Zo is de gegevensoverdracht bij een bekabelde aansluiting op een pc 10% sneller en is de reactiesnelheid voor bewerking van RAW-beelden circa 65% hoger. De camera is tevens compatibel met E-mount accessoires van Sony, waaronder de batterijlader BC-QZ1 en de verticale handgreep VG-C3EM.

De nieuwe Sony A7 III is vanaf april 2018 beschikbaar. De prijs zal liggen rond € 2300,- (body) of € 2500,- voor een kit (body met het 28-70mm zoomobjectief).

Kijk voor meer informatie op www.sony.nl.

Geplaatst in: Nieuws