Computer algemeen
Door 26 februari 2018 Lees verder →

Handboek Nikon fullframe-camera

Bij uitgeverij Van Duuren Media is een nieuw boek verschenen voor bezitters van een Nikon D750, D850 en D5 reflexcamera. In het Handboek Nikon fullframe-camera (ISBN 9789463560115) behandelt auteur Dré de Man alle ins en outs van deze populaire digitale fullframe reflexcamera’s van Nikon.

Nikon heeft er een eigen benaming voor fullframe-camera’s, te weten FX. Bij Nikon is dit het formaat voor professionele en andere veeleisende gebruikers. Het biedt de mogelijkheid om in vergelijking met kleinere sensorformaten op vrijwel alle gebieden de hoogste kwaliteit te verkrijgen. Met FX is de allerhoogste scherpte mogelijk, de minste ruis, en zijn er de beste mogelijkheden om achtergronden mooi vaag te laten worden. De nadruk ligt in dit handboek vooral op de camera’s D5, D850 en D750, maar bezitters van een D610, D600, D810 en D800(E) zullen er ook veel aan hebben. Het 277 pagina’s tellende boek telt in totaal 11 hoofdstukken. In de eerste negen hoofdstukken komen zaken aan bod als 100 jaar Nikon, de anatomie van de camera, camera-instellingen, diafragma’s en sluitertijden, belichting en lichtmeting, scherpstelling, kleur, objectieven, flitsfotografie, en menu’s. In het voorlaatste hoofdstuk wordt aandacht besteed aan bloopers, problemen en mogelijke oorzaken. En in het laatste hoofdstuk wordt tot slot aandacht besteed aan fotobewerking op computer of iPad. Ook tal van niet-gedocumenteerde features komen aan bod in dit informatieve handboek. Het is geïllustreerd met een groot aantal praktijkopnamen. Al met al een prima handboek voor beginnende reflex-gebruikers die meer uit hun Nikon fullframe-camera willen halen. Het is daarnaast ook geschikt als naslagwerk voor de meer ervaren fotograaf. Het boek kost € 34,99 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Geplaatst in: Boeken