Computer algemeen
Door 11 januari 2018 Lees verder →

Focus op fotografie: Avond- en nachtfotografie

Bijna niets is zo betoverend als een fraaie avond- of nachtfoto. ’s Avonds en ’s nachts fotograferen is echter op belangrijke punten anders dan overdag fotograferen. Zo is timing heel belangrijk. Het tijdstip waarop u de mooiste beelden schiet, luistert nauw. Niet ieder moment aan het eind van de dag biedt namelijk mooi licht. Bij uitgeverij Van Duuren Informatica is in de serie Focus op fotografie een nieuwe editie verschenen van het boek over avond- en nachtfotografie. In Focus op fotografie: Avond- & nachtfotografie (ISBN 9789463560153) gaan auteurs Jeroen Horlings en Kees Krick uitgebreid in op het fotograferen bij avond- en nachtlicht.

Het 254 pagina’s tellende boek telt tien hoofdstukken. Hierin komen tal van zaken aan bod, zoals de schoonheid van de duisternis, het gouden uur, het blauwe uur, schemeringen, compositie, basisinstellingen van de camera, gevorderde instellingen, HDR-beelden maken, belichting, beweging, apparatuur, en nabewerking. Een hoofdstuk is helemaal gewijd aan specifieke thema’s, zoals astrofotografie, de maan en meteoren fotograferen, Iridium Flares, strepen maken en vuurwerk fotograferen. In het laatste hoofdstuk passeren specifieke uitdagingen, zoals bewegingsonscherpte, lensflare, overstraling, lichtvervuiling, simulatie van het blauwe uur, fotograferen als het vriest, ruis bij lange sluitertijden en veiligheid, de revue. Elk hoofdstuk is rijkelijk geïllustreerd en verspreid door het boek staan ook tal van praktische tips. Deze zijn gemakkelijk herkenbaar aan het blauwe kader. U leest in dit boek onder meer hoe u tijdens het blauwe uur, in de schemering en in het donker te werk kunt gaan. Ook leert u de samenhang tussen diafragma, sluitertijd en ISO-waarde en wat de beste instellingen voor verschillende situaties zijn. Dit alles maakt het tot een bijzonder informatief boek voor fotografen die mooiere avond- en nachtfoto’s willen maken. Het kost € 34,99 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com. Aanbevolen!

Geplaatst in: Boeken