Computer algemeen
Door 25 januari 2018 Lees verder →

Digital Film Tools lanceert DFT v1.1

Softwaremaker Digital Film Tools heeft versie 1.1 uitgebracht van het gelijknamige beeldbewerkingsprogramma annex plug-in. DFT v1.1 is gratis beschikbaar voor gebruikers van DFT v1.0. Naast diverse zogeheten ‘bug fixes’ is het programma op een aantal punten verbeterd en uitgebreid.

Zo ondersteunt DFT v1.1 nu voor het eerst ook 32-bit Photoshop-bestanden. Nieuw is verder het Frost diffusion filter. Dit nieuwe filter is een combinatie van de Silk en Mist filters en geeft hooglichten een zachte glans, verlaagd het contrast en verzacht oneffenheden. De ondersteuning van OpenCL GPU is verbeterd en dit resulteert in een aanzienlijk hogere verwerkingssnelheid. De Video/Film versie van DFT gebruikt nu de OpenColorIO standaard (oorspronkelijk door Sony Pictures Imageworks ontwikkeld) voor kleurmanagement. OCIO is compatibel met de Academy Color Encoding Specification (ACES) en ondersteunt veel populaire videoformaten. Een Time Bar is toegevoegd in de gebruikersinterface van Video/Film. En de Lens Flare > Flare Editor knop is weer aanwezig in de Windows versie. Bij een vorige update was deze per abuis verwijderd. DFT v1 kan vanaf de website van de makers worden gedownload. Lees hier onze test van de Photo versie van dit veelzijdige programma.

Kijk voor meer informatie op www.digitalfilmtools.com.

Geplaatst in: Nieuws