Computer algemeen
Door 14 december 2017 Lees verder →

Fotograferen met de Fujifilm X-T-serie

Bij uitgeverij Van Duuren Media is in de reeks ‘Fotograferen met’ een nieuw deel verschenen, genaamd Fotograferen met de Fujifilm X-T-serie (ISBN: 9789463560146). Auteur Joke Beers-Blom laat u in dit 192 pagina’s tellende boek in de eerste drie hoofdstukken kennismaken met de veelzijdige Fujifilm-camera’s uit de X-T-serie en de diverse beschikbare accessoires.

Vervolgens komen in de hoofdstukken 4, 5 en 6 de belangrijkste camera-instellingen aan de beurt. Vooral als u bent overgestapt van een spiegelreflexcamera naar een van de systeemcamera’s van Fujifilm is het even zoeken, aangezien veel zaken net een beetje anders gaan. Aan de hand van voorbeelden krijgt u tips en een overzicht van de belangrijkste mogelijkheden. In hoofdstuk 7 draait het allemaal om belichting en scherpstelling en soorten licht en verlichting staat centraal in het achtste hoofdstuk. U leert bijvoorbeeld meer over een correcte belichting en de juiste manier van scherpstellen. In hoofdstuk 9 wordt aandacht besteed aan het belang van een goede compositie en het beheren en bewerken van gemaakte beelden komt in hoofdstuk 10 aan bod. In de laatste twee hoofdstukken vindt u antwoorden op veel gestelde vragen en uitleg over het maken van video-opnamen met Fujifilm camera’s. Het boek is gelardeerd met veel foto’s ter inspiratie, alle gemaakt met de in dit boek beschreven camera’s. Een prima boek voor bezitters van een Fujifilm X-T1, X-T2, X-T10 of X-T20 systeemcamera. Het boek kost € 29,99 en is onder andere te koop bij Bol.com.

Geplaatst in: Boeken