Computer algemeen
Door 2 november 2017 Lees verder →

Olympus kondigt twee nieuwe lichtsterke primelenzen aan

Olympus heeft de komst van twee nieuwe F1.2 PRO primelenzen aangekondigd, te weten de M.Zuiko Digital ED 17mm F1.2 PRO en de M.Zuiko Digital ED 45mm F1.2 PRO. Deze twee lenzen vormen nu samen met de reeds bestaande M.Zuiko Digital ED 25mm F1.2 PRO lens een opvallende reeks lichtgewicht M.Zuiko F1.2 PRO-primelenzen. Met deze twee nieuwe objectieven breidt Olympus het PRO-aanbod uit tot een totaal van negen prime-lenzen, die samen de brandpuntsafstanden van 8 tot en met 75mm omvatten.

M.Zuiko Digital ED 17mm F1.2 PRO

Deze nieuwe 17mm primelens (35-mm equivalent: 34 mm) is ideaal voor landschaps- en straatfotografie en dankzij het compacte en lichtgewicht ontwerp, dat uitstekend bestand is tegen stof, spatwater en temperaturen tot -10°C, kan er zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden worden gefotografeerd. De M.Zuiko Digital ED 17mm F1.2 PRO omvat asferische lenselementen en nieuw ontwikkelde ED-DSA-lenzen (Extra-low Dispersion Dual Super Aspherical).

Olympus is de eerste fabrikant die deze lenselementen in grotere getale kan produceren. Door de toepassing van deze lenselementen kan er een kleiner aantal lenzen worden gebruikt en is het mogelijk om een lichtere lens te ontwerpen met een totale lengte die overeenkomt met de eerder verschenen M.Zuiko Digital ED 25mm F1.2 PRO. De lensconstructie zorgt bovendien voor compensatie van een aantal vervormingen die vaak optreden bij groothoeklenzen, zoals chromatische aberratie, vertekening en het doorlopen van kleuren.

M.Zuiko Digital ED 45mm F1.2 PRO

De nieuwe 45mm primelens (35-mm equivalent: 90 mm) maakt prachtige opnamen van gezichten en is dan ook zeer geschikt voor portretfotografie. Met fraaie bokeh-effecten bij een maximaal diafragma van F1.2 kunnen fotografen vertrouwen op precisietechnologie en een design waarbij veel aandacht is besteed aan details, zodat ze hun onderwerp zo fraai mogelijk kunnen vastleggen. De M.Zuiko Digital ED 45mm F1.2 PRO is een medium telelens.

Bij het design met een relay-lenssysteem is gebruikgemaakt van een kleiner aantal lenselementen en dat heeft geresulteerd in een zeer compacte en lichtgewicht lens. Olympus heeft gebruikgemaakt van optimaal geplaatste lenselementen om compensatie te kunnen bieden voor vervormingen als onscherp kleurverloop, een probleem dat zich vaak voordoet bij lenzen met een groot diafragma, en het doorlopen van kleuren aan de randen van het beeld.

De M.Zuiko Digital ED 45mm F1.2 PRO zal verkrijgbaar zijn vanaf december 2017 voor € 1.299,- en de M.Zuiko Digital ED 17mm F1.2 PRO zal verkrijgbaar zijn vanaf maart 2018 voor € 1.399,-.

Kijk voor meer informatie op www.olympus.nl/site/nl/c/lenses/index.html.

Geplaatst in: Nieuws