Computer algemeen
Door 24 november 2017 Lees verder →

Handboek Modelfotografie

Dit boek is de vertaling van de internationale bestseller Mastering the modelshoot van de wereldberoemde fotograaf en trainer op het gebied van modebelichting, Frank Doorhof. Hij neemt je in het Handboek Modelfotografie (ISBN 9789463560108) mee achter de schermen en ontrafelt alle geheimen van een succesvolle workflow modelfotografie.

In het 360 pagina’s tellende boek begint Frank bij het begin. In de eerste twee hoofdstukken wordt uitgebreid uitgelegd hoe je geschikte modellen en fraaie locaties vindt. In het derde hoofdstuk gaat hij in op hoe je met rekwisieten en achtergronden om moet gaan en in het vierde hoofdstuk hoe je alleen of met een team (stylist, haarstylist en visagist) omgaat met kleding en styling om opvallende foto’s te maken. Het coachen op de set van modellen komt in het vijfde hoofdstuk aan bod en vervolgens wordt in de volgende hoofdstukken uitgebreid ingegaan op de belichting en lichtopstellingen die Frank befaamd hebben gemaakt (inclusief diagrammen en zeer gedetailleerde uitleg). Je leert in deze hoofdstukken hoe Frank zijn foto’s belicht en je zult je verbazen over hoe eenvoudig het soms kan zijn om dezelfde effecten te bereiken. Vervolgens behandelt hij in het tiende hoofdstuk andere belangrijke – maar vaak vergeten – zaken, zoals de kalibratie van je monitor, hoe je een kleurenkaart gebruikt en waarom (en hoe) je een lichtmeter moet gebruiken om consistente en reproduceerbare belichting voor elke fotoshoot te krijgen. In het elfde hoofdstuk behandelt Frank zijn retoucheertechnieken aan de hand van stap-voor-stapinstructies en laat hij je van start tot finish zien hoe je diverse looks creëert. In hoofdstuk 12 draait allemaal om het verkopen van je werk en in het dertiende hoofdstuk passeren nog een viertal opstellingen de revue. In het laatste hoofdstuk wordt ter afsluiting nog aandacht besteed aan een aantal essentiële concepten en ideeën. Al met al een uitstekend boek voor beginnende modefotografen en een prima naslagwerk voor de meer ervaren fotograaf. Als je op zoek naar een boek dat alle aspecten van modelfotografie beschrijft, dan is dit boek een uitstekende keuze. Het kost € 39,99 en is onder andere te koop op Bol.com.

Geplaatst in: Boeken