Computer algemeen
Door 16 november 2017 Lees verder →

Handboek Canon EOS

Alle digitale EOS-camera’s van Canon hebben een ander modelnummer en ook wat uiterlijk betreft vertonen ze allemaal kleine verschillen. Toch is het één grote camerafamilie en hebben ze veel dezelfde karakteristieke functies en mogelijkheden. In het bij uitgeverij Van Duuren Media verschenen Handboek Canon EOS (ISBN 9789463560122) van Pieter Dhaeze staan vooral de overeenkomsten tussen de diverse EOS-modellen centraal.

Zo is de optie beeldstijlen al sinds de Canon EOS 400D (oktober 2006) aanwezig op elke EOS-camera, is sindsdien elk model voorzien van sensorreiniging en werkt ook de lichtmeting hetzelfde. In dit 290 pagina’s tellende handboek is zo veel mogelijk van die specifieke EOS-functionaliteit bijeengebracht. Een en ander is aangevuld met een vleugje basiskennis fotografie en heel veel praktische tips en trucs. Het boek telt in totaal 12 hoofdstukken. In het eerste hoofdstuk Eerste kennismaking EOS passeren zaken als cameratypes, body, menu-instellingen en dergelijk kort de revue. In het tweede hoofdstuk Belichting staan de diverse belichtingsmethoden centraal en in het hoofdstuk Kleuren komen zaken als witbalans en beeldstijlen aan bod. In het vierde hoofdstuk Scherpte wordt uitgebreid stilgestaan bij alle factoren die bij het maken van scherpe beelden van belang zijn. In de hoofdstukken Lenzen voor EOS, Flitsen met EOS, Video, GPS en WiFi, Software en diensten, en Afdrukken komen onderwerpen als objectieven, flitsen, video en software, maar ook het online delen en printen van foto’s uitgebreid aan bod. Uiteraard wordt ook de inspiratie niet vergeten en delen maar liefst veertien bekende EOS-fotografen in het laatste hoofdstuk Inspirerende EOS-fotografen hun passie voor hun werk. Al met al een uitstekend boek voor de enthousiaste EOS-fotograaf die op zoek is naar een overzichtelijk en informatief naslagwerk. Het boek kost € 34,99 en is onder andere te koop bij Bol.com. Warm aanbevolen!

Geplaatst in: Boeken