Computer algemeen
Door 30 november 2017 Lees verder →

Focus op fotografie: Filmbeeldbewerking

In de reeks Focus op fotografie is bij uitgeverij Van Duuren Media een prima boek verschenen over het bewerken van filmbeelden. Zelfs heel betaalbare camera’s kunnen tegenwoordig films produceren die technisch nauwelijks voor Hollywood-producties onderdoen. Toch vallen de beelden vaak tegen. De sfeer van een film wordt namelijk in hoge mate bepaald door de bewerking. Gelukkig kunt u met programma’s als Adobe Premiere Pro en Adobe After Effects uw filmbeelden achteraf vrijwel onbeperkt aan uw smaak aanpassen.

In Focus op fotografie: Filmbeeldbewerking (ISBN 9789059409606) behandelt auteur Dré de Man in 12 hoofdstukken alle aspecten van het bewerken van filmbeelden met de meest recente versies van Adobe Premiere Pro en Adobe After Effects. Aan bod komen zaken als Basiscorrecties van opnamen, de algemene functionaliteit van de programma’s en de montagegereedschappen, correctie van over- en onderbelichte opnamen en contrast, werken met LUT’s, RAW en curven, het maken van eigen logs, flatprofielen en LUT’s, colorgrading om films er zo mooi en filmisch – of juist neutraal – mogelijk uit te laten zien, beeldstabilisatie door middel van de software, effecten zoals het Ken Burns-effect (digitaal zoomen) en green screen, filtereffecten inclusief de weergave van klassieke films, camera-instellingen voor het bereiken van de hoogst mogelijke kwaliteit na de bewerking, en bewerkingen met lagen en maskers. Na het lezen van dit 148 pagina’s tellende en rijkelijk geïllustreerde boek bent u in staat om uw films er professioneel uit te laten zien. Het boek kost € 29,99 en is onder andere te koop bij Bol.com. Aanbevolen!

Geplaatst in: Boeken