ComputerComputer
Door 28 november 2017 Lees verder →

Download: Sony Imaging Edge software suite

In navolging van andere camerafabrikanten heeft nu ook Sony een software suite, genaamd Imaging Edge, op de markt gebracht. De bundel bestaat uit drie programma’s, te weten Viewer, Edit en Remote. De softwarebundel ondersteunt alle gangbare Sony systeemcamera’s en is geschikt voor het beheren van beelden, het bewerken van (RAW-)beelden en het op afstand maken van opnamen. De bundel is geschikt voor Windows- en Mac-computers en kan gratis worden gedownload.

De Imaging Edge software suite is geschikt voor Windows- en Mac-computers. De minimale systeemvereisten voor Windows-gebruikers zijn als besturingssysteem Windows 7 SP1, 8.1 of 10 (alleen 64-bit) en een beeldscherm met een minimale resolutie van 1280×720 pixels en Mac-gebruikers dienen minimaal te beschikken over het besturingssysteem OS X v10.11 of macOS 10.12–10.13 (alleen 64-bit) en eveneens een beeldscherm met minstens 1280×720 pixels. Na het downloaden en installeren van het installatiebestand beschikt men over drie programma’s, genaamd Viewer, Edit en Remote. Viewer is een eenvoudig beeldbeheerprogramma met links een navigatievenster met daarin de mappenstructuur van de computer en rechts miniatuurweergaven van beelden uit de geselecteerde map met daarnaast eventueel een voorbeeldweergave van het geselecteerde beeld. De Viewer beschikt over enkele eenvoudige bewerkingsgereedschappen om beelden te roteren en te verwijderen. Om een beeld te bewerken klikt men op de knop Edit om het gelijknamige bewerkingsprogramma te starten met daarin het geselecteerde beeld.

In Edit zien we een goot voorbeeldvenster met rechts een groot aantal gereedschappen, te weten histogram, helderheid, witbalans, instellingen, contrast, lichte partij, kleur, schaduwcompensatie, scherpte, ruis, lenscorrectie, tooncurve enzovoort, om het geopende beeld te bewerken. Met Remote kan men via een USB-kabel de camera op afstand bedienen. Een speciale functie is Pixel Shift Multi Shooting, die is echter alleen voorbehouden aan de nieuwe Sony A7R III.

De Imaging Edge software suite kan gratis worden gedownload van de Sony support website. Hier staat ook een lijst met ondersteunde cameramodellen en de beschikbare functies. Bezitters van een ondersteunde Sony camera kunnen we deze Imaging Edge softwarebundel zeker aanbevelen!

Kijk voor meer informatie op www.sony.nl.

Geplaatst in: Downloads