Computer algemeen
Door 30 oktober 2017 Lees verder →

DxO neemt Nik Collection van Google over

DxO, een van ’s werelds bekendste fabrikanten van beeldbewerkingssoftware, heeft bekend gemaakt dat het de Nik Collection heeft overgenomen van Google. Deze populaire bundel plug-ins was bij Google op een zijspoor geraakt en de ontwikkeling was – tot grote schrik van veel gebruikers – dan ook recent stopgezet. DxO is voornemens de ontwikkeling van de Nik Collection voortvarend ter hand te nemen en heeft inmiddels de komst van een 2018 editie van de Nik Collection aangekondigd.

De Nik Collection biedt fotografen diverse gereedschappen om foto’s te bewerken op een manier die daarvoor onmogelijk was. De Nik Collection bestaat uit zeven plug-ins voor Adobe Lightroom, Photoshop en Photoshop compatibele programma’s, die een krachtige set gereedschappen – variërend van een groot aantal creatieve filters tot diverse retoucheertools – omvat. De huidige set bestaat uit:

  • Analog Efex Pro: effecten uit het analoge film tijdperk, lens- en filmsimulaties.
  • Color Efex Pro: een set filters voor kleurcorrecties, retoucheerwerk en creatieve effecten.
  • Dfine: automatische en handmatige beeldruisreductie.
  • HDR Efex Pro: gespecialiseerde toolset voor het samenstellen van HDR-beelden.
  • Sharpener Pro: beeldverscherping.
  • Silver Efex Pro: zwart-witconversie met donkere kamer-achtige gereedschappen.
  • Viveza: selectieve bewerkingsgereedschappen op het gebied van kleurcorrectie, scherpte, contrast en dergelijk zonder gebruik van gecompliceerde maskers of selecties.

DxO heeft een deel van Nik’s gereedschappen inmiddels opgenomen in hun programma DxO PhotoLabs. Dit vernieuwde programma heette voorheen DxO OpticsPro en beschikt nu over de U Point-technologie van Nik Software voor het uitvoeren van bewerkingen op geselecteerde delen van een foto. Medio 2018 zal DxO een nieuwe, verbeterde set op de markt brengen.

Kijk voor meer informatie op nikcollection.dxo.com.

Geplaatst in: Nieuws