Computer algemeen
Door 27 september 2017 Lees verder →

Update Affinity Photo for iPad

Softwarefabrikant Serif heeft een update uitgebracht van hun beeldbewerkingsapp Affinity Photo for iPad. Versie 1.6.5 telt diverse verbeteringen en uitbreidingen, maar het meest in het oog lopend is de ondersteuning van de drag-&-drop functionaliteit van iOS 11. Ook de nieuwe app Bestanden wordt ondersteund. Dit maakt het werken met deze app een stuk gemakkelijker.

Affinity Photo for iPad kan worden gedownload vanuit de App Store. Let wel op, want de app draait alleen op recente iPad-versies, te weten de iPad Air 2, iPad Pro (alle modellen) en de 2017 iPad modellen. Affinity Photo for iPad is in principe een redelijk traditioneel ogend fotobewerkingsprogramma. Om een beeld te openen tikt men in het openingsscherm op het Plusteken (+). In het volgende venster wordt een aantal iconen getoond. Om een foto uit de Camera Roll te openen, tikt men op het derde icoontje (Import from Photos). Het is ook mogelijk een beeld dat in de Cloud staat te openen (via Import From Cloud) of om een foto te maken en deze direct te bewerken (via Import From Camera). In alle gevallen wordt het desbetreffende beeld geopend in de standaard bewerkingsmodus. Met de komst van iOS 11 en deze recente update is het nu ook mogelijk om beelden via de nieuwe Bestanden-app naar het programma te verslepen. Vooral de mogelijkheid om meerdere beelden tegelijkertijd – bijvoorbeeld voor het samenstellen HDR-beelden, panorama’s of focus stacking– naar de werkruimte van Affinity Photo te verslepen is erg handig. Ook beelden die per email zijn binnengekomen, kunnen nu eenvoudig naar de werkruimte worden versleept. Meer weten over deze handige app? Lees dan hier verder!

Kijk voor meer informatie op affinity.serif.com/en-us/.

Geplaatst in: Nieuws