Computer algemeen
Door 30 augustus 2017 Lees verder →

Canon kondigt vier nieuwe L-objectieven aan

Canon heeft vier nieuwe high-end L-objectieven aangekondigd, te weten de EF 85mm F1.4L IS USM, TS-E 50mm F2.8L Macro, TS-E 90mm F2.8L Macro en TS-E 135mm F4L Macro, en vergroot daarmee de creatieve mogelijkheden voor zowel professionele fotografen als serieuze amateurfotografen. De nieuwe objectieven beschikken over dezelfde hoge kwaliteit waar de objectieven uit Canon’s L-serie om bekend staan en bieden naast ongekend bedieningsgemak een opvallende duurzaamheid en meer mogelijkheden voor fotografische experimenten met perspectief en schaal.

De Canon EF 85mm F1.4L IS USM is vervaardigd op basis van feedback afkomstig van fotografen over de hele wereld en werd ontworpen om flatterende huidtinten op te leveren bij portret- en trouwfotografie. Uitgerust met een nieuw ontwerp dat uit 14 elementen in 10 groepen bestaat, beschikt de EF 85mm over hoogwaardige, uiterst nauwkeurige elementen om chromatische aberratie te corrigeren en de optische prestaties te leveren die gevraagd worden door de nieuwste hoge resolutie sensoren. De kwaliteit van de opname wordt verder verbeterd met de Air Sphere Coating (ASC) technologie. Deze coating met ultralage brekingsindex elimineert overstraling en reflectie en garandeert zo heldere en aantrekkelijke beelden. De EF 85mm is uitgerust met een Electro Magnetic-diafragma dat met negen lamellen een lensopening van F1.4 biedt. Dit stelt de lens in staat de schitterende achtergrondonscherpte te creëren die essentieel is voor fascinerende portretten. Het diafragma is daarnaast in staat meer licht door te laten om zo de belichtings- en scherptediepteregeling te verbeteren. De prestaties van deze snelle lens staan garant voor fraaie portretten waar het onderwerp het belangrijkste scherpstelpunt vormt. Fotografen zullen ook de ongeëvenaarde stabiliteit van de 4-stops beeldstabilisatie van de EF 85mm waarderen – deze voorkomt dat cameratrillingen invloed hebben op het eindresultaat. De combinatie van beeldstabilisatie en een groot diafragma maakt de EF 85mm ook perfect voor gebruik door videografen.

Ultrasone Motor

De EF 85mm heeft een snelle ring-type Ultrasone Motor (USM) voor regeling van het AF. Deze motor werkt samen met de CPU van de lens en met de AF-algoritmen van de camera om snel en nauwkeurig scherp te stellen. Het via USM aangedreven AF-systeem is bovendien volledig geruisloos en stelt fotografen in staat om heel discreet schitterende opnamen te maken tijdens bijvoorbeeld huwelijksceremonies. Het AF-systeem is daarnaast geschikt voor volledig handmatige bediening en is compatibel met het gehele portfolio Cinema EOS-camera’s. Dankzij een lensconstructie volgens de ontwerpspecificaties voor Canon’s L-serie lenzen, kent de EF 85mm een hoge duurzaamheid. Voorzien van waterdichte en stofbestendige afdichtingen en fluorine coatings is de EF 85mm een lens die speciaal werd ontworpen voor moeilijke en sterk wisselende weersomstandigheden. Met het complete pakket aan mogelijkheden is de EF 85mm de perfecte lens voor alle portretfotografen. De EF 85mm is ideaal voor iedereen die een veelzijdige telelens nodig heeft die inzetbaar is in een groot aantal situaties – waaronder huwelijken, evenementen en studio- of indoor-/outdoorfotografie.

Tilt-&-Shift objectieven

Sinds de introductie van de TS-E 17mm F4L en TS-E 24mm F3.5L II heeft Canon verzoeken ontvangen om het bereik aan tilt-&-shift opties uit te breiden tot de grotere brandpuntsafstanden. En met de introductie van de TS-E 50mm F2.8L Macro, TS-E 90mm F2.8L Macro en TS-E 135mm F4L Macro komt Canon aan deze wens tegemoet. Deze drie objectieven bieden naast het toonaangevende optische ontwerp en de precisie van de L-serie ook maximale mogelijkheden voor creatieve fotografie, zoals speciale tilt, shift en rotatiebewegingen en macrofunctionaliteit. De TS-E 135mm vergroot de TS-E-lijn met een grotere brandpuntsafstand, terwijl de TS-E 50mm en TS-E 90mm de bestaande TS-E 45mm F2.8 en TS-E 90mm F2.8 modellen vervangen. De TS-E 50mm is ideaal voor creatieve resultaten bij landschaps-, architectuur- en studiofotografie. De TS-E 90mm en TS-E 135mm zijn meer geschikt voor portret- en macrofotografie in de studio. De tilt-&-shift-functie van de TS-E 50mm, TS-E 90mm en TS-E 135mm stelt deze objectieven in staat omhoog, omlaag, naar links en naar rechts te verschuiven om perspectiefvervorming te minimaliseren. Deze functie wordt vaak gebruikt bij architectuurfotografie omdat het een correctie van het beeldperspectief mogelijk maakt – zoals de gebruikelijke vervorming die zichtbaar is langs de bovenrand van een opname van een hoog gebouw.

Miniatuur-effect

Een van de creatieve toepassingsmogelijkheden van de tilt-&-shift-functie is het ‘miniatuur-effect’. Deze functie zorgt voor een tilt-&-shift-beweging waarbij verschillende elementen van de scène scherp in beeld blijven, waardoor andere delen erg klein lijken. De minimale scherpstelafstand van de drie objectieven is ook geoptimaliseerd voor macrofotografie en produceert beelden met half-life formaat bij een maximale vergroting van 0,5x. Zo stelt de TS-E 135mm fotografen in staat slechts 49 cm van het onderwerp te blijven en toch deze vergroting te realiseren. Dit is ideaal in een studio met lampen die gemakkelijk zijn in te stellen voor een optimaal belichtingseffect. Geheel in lijn met Canon’s traditionele gebruik van gegoten glas met de hoogste kwaliteit en precisie, produceren de TS-E 50mm, TS-E 90mm en TS-E 135mm tot aan de rand van het beeld een ongekend hoge resolutie met minimale vervorming. De drie objectieven hebben een innovatief optisch ontwerp om lichtbreking te beperken, omdat dit invloed heeft op zowel de scherpstelling als op de UD (ultra-low dispersion) lenselementen die bijdragen aan de hoge beeldscherpte. De geoptimaliseerde lenscoatings garanderen een superieure kleurbalans en minimaliseren tegelijkertijd de kans op overstraling en daarmee beïnvloeding van de beeldkwaliteit. Prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet bekend.

Kijk voor meer informatie op www.canon.nl.

Geplaatst in: Nieuws