Computer algemeen
Door 19 juli 2017 Lees verder →

Nikon introduceert nieuw telezoomobjectief

Nikon biedt sport-, natuur- en reisfotografen met de nieuwe AF-P Nikkor 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR de mogelijkheid om stabielere tele-opnamen uit de hand te maken. Dankzij de snelle automatische scherpstelling met de VR-stand Sport kun je eenvoudig snelle actiescènes volgen en scherp vastleggen. Dankzij de lichtere, weerbestendige constructie kunnen fotografen dit objectief overal mee naartoe nemen.

Van de blik van de winnaar tot voorbijvliegende vogels: met de nieuwste versie van dit FX-formaat telezoomobjectief maak je ook prachtig scherpe foto’s en video’s bij opnamen uit de hand. Net als elk AF-P Nikkor-objectief, beschikt de nieuwe AF-P Nikkor 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR over Nikon’s stappenmotor wat ervoor zorgt dat het objectief extra snel en stil scherpstelt op het onderwerp. Bovendien is de vibratiereductie (VR) van deze versie sneller, stiller en effectiever en heeft het de VR-stand Sport overgenomen van Nikon’s professionele objectieven. De Sport VR-stand is de favoriete stand van actiefotografen en zorgt ervoor dat ze met succes snel bewegende onderwerpen kunnen volgen, zelfs als deze plotseling van richting veranderen. Andere functies afkomstig van Nikon’s professionele objectieven zijn een elektromagnetisch diafragmamechanisme dat een nauwkeurigere belichting oplevert tijdens snelle serieopnamen en schakelaars voor de scherpstelstanden A/M en M/A die het mogelijk maken de scherpstelling handmatig te corrigeren door simpelweg aan de scherpstelring te draaien. In de door sportfotografen zo geliefde M/A-stand kun je vrijwel zonder vertraging schakelen van autofocus naar handmatige scherpstelling. De A/M-scherpstelstand is minder gevoelig en verkleint de kans dat je ongewild schakelt naar de handmatige schepstellingsstand.

Het Nikon AF-P Nikkor 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR zoomobjectief heeft een adviesprijs van € 879,-.

Kijk voor meer informatie op www.nikon.nl.

Geplaatst in: Nieuws