ComputerComputer
Door 20 juni 2017 Lees verder →

LED Selfie Ring Light

Steeds meer mensen – ook fotografen – grijpen steeds vaker naar hun smartphone voor het maken van een foto. De reden is simpel: een smartphone heb je (bijna) altijd bij je en de fotokwaliteit is de laatste jaren met sprongen vooruit gegaan. In schaars verlichte omstandigheden is het echter vrijwel onmogelijk om een goede foto te maken. Je smartphone is weliswaar voorzien van een flitser, maar het lichtbereik is vaak beperkt. Een compacte LED-lichtlamp biedt dan uitkomst. Wij probeerden de LED Selfie Ring Light van innoXplore.

Flitsfoto’s ogen als gevolg van slagschaduwen over het algemeen niet echt fraai. We zijn er dan ook geen fan van. Er gaat niets boven natuurlijk licht, maar soms kan een beetje hulp geen kwaad. Niet alleen bij het maken van een selfie, maar ook bij het maken van bijvoorbeeld een food-opname is een beetje extra licht wel handig. De aan de achterzijde van je smartphone ingebouwde flitser maakt een opname vaak niet echter fraaier. Een extra LED-lichtbron die gelijkmatig licht geeft is dan veel beter. Vooral als de lichtintensiteit ook nog eens instelbaar, dan is een LED-lichtbron erg handig. De LED Selfie Ring Light van innoXplore bestaat uit een 8,5 cm ronde kunststof ring met daarin verwerkt circa 40 kleine LED-lampjes.

Het apparaat weegt 85 gram en heeft een ingebouwde 250 mAH 3,7 Volt accu die via de meegeleverde USB-kabel kan worden opgeladen. Eenmaal opgeladen kan het apparaat circa 45 minuten onafgebroken licht geven. Men plaatst de ring op de smartphone door hem vast te klemmen met de klem aan de bovenzijde. Via een klein drukknopje aan de achterkant kan men de LED-lampjes aanzetten. Door nog een of twee keer te drukken kan men eventueel de lichtintensiteit stapsgewijs verhogen. De lichtopbrengst bedraagt 480 tot 530 lumen en de kleurtemperatuur is 5600K, vergelijkbaar met daglicht. Dit maakt de LED Selfie Ring Light ook geschikt voor het bijlichten van portretopnamen in de felle zon.

Conclusie

De LED Selfie Ring Light van innoXplore biedt een prima lichtopbrengst en is niet alleen geschikt voor selfies, maar ook voor food-opnamen, portretten en dergelijke. En dankzij de brede bevestigingsklem past de LED Selfie Ring Light ook op elke tablet. Wie veel selfies maakt of regelmatig zijn voedsel fotografeert kunnen we de LED Selfie Ring Light van innoXplore dan ook aanraden. De LED Selfie Ring Light kost € 19,95. Aanbevolen!

Kijk voor meer informatie op www.digitrading.nl.

Geplaatst in: Flitsers